Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

84 31. Штампана документа 18883.

Свима окружним начелствима, штедионицама, царинарама ; управама : вароши Београда и Мајданпека, да се рачун о штампаним документима, шаље министарству финансије на преглед и одобрење.

пао

Главна контрола прегледајући рачун о рачунским документима Финансијеких надлештва налазила је, да се исти не слажу са рачунима поднетим од стране министарства Финансије.

Ове грешке долазе већим делом и отуда, што нека надлештва траже концем рачунске године документа, и ова им се пошљу е препоруком, да се у истој рачунској години или идућој задуже са примљеном количином документа, а они противно учине, те тиме дају повода, да главна контрола чини примедбе не само на њихов рачун, већ и министарства, које надлештва задужује у рачуну своме у оној години, у којој му документа и шаље.

Но пошто Главна Контрола ове рачуне прегледа после неколико година, то да би се могле могуће неправилности по рачунима начелства штедионица — управе — царинара од 1880. који још нису прегледани, — па до закључно 1882. године исправити, препоручујем — му јој — се — да одмах у верном препису пошље министарству рачун о примљеним и утрошеним