Bilten Bitefa

PREGLED RAD#

SEDMOG BITEPA ODRŽANOG U BBOGRADU od 7.-22.I1X.1973 G.

Sedmi Bitef prikasao Je petnaest trupa is trimaest zemalja, po dve iz Praneuske i Savesne Republike Memačke, a po jednu trupu is AustPije, Jugoslavije, Nigerije, Rumunide (sa dve pPedstave), Senegala, Madjaske, Velike Britanije (dve predstave), Italije, Damske i isvan konkupPeneije (Kanade). Prvi put su ma Bitefu uđestvovali predatavniai 15 Austrije, Kanade, Senegala + Nigerije.

Prikazano Je 34 predstava sa 17 premijernskih isvodjenja, sa pet predstava izvan Beograđa, i to u Skopju, Savajevu, Čačku i dve u ZagPebu. Pored predstava odpžamih u AteIjeu 212, prikasane su predetave u još devet različitih ambijenata, 1 to: u Fabpici "Ivo Lola Riba" u Železniku, dve rasličite predstave u Pilmakom atudiju u Košutnjaku, Pozsoništu "Boško Buha", Malom pozorištu, medovpnšenoj opkvi na BadjZonovoj pijaei, Stuđentskom centru, Teatru ma Čukarici i u Teatru u podrpuma!Ateljea 212”.

Predstave je gledalo oko 12.000 gledalaca.

Beogradska televisija Je prenela četiri predstave,» 1 to: "Tri veheoiJanska blisanea", "Oba-Koso" iz Migertje, "Pprakasa" i u okviru Stuđija III "Imagina?hu vepobPtažu o fjednom amepničhom pop-festivalu" iz Madja»ske. Samim tim BeogYadska televizija je prenela jednu četvrtinu festivala + u Ve likoj meri pomogla da jugoslovenska publika vidi predstave Bitefa. Ove godine, kao i prošle, u isboru su tražeme popučarnije predstave.

Posle svake predstave odpžani su susreti sa stvaraocima, kojima su pnriaustvovali osim ansambla veditelji predstava 1 dipektort pozorišta. Tako su u razgovorima učetvovali reditelji 111 upravnici posobišta kao što su: Gerhard Klingenberg, Bogdan Jephoviđ, David Bapig, Hans Licau, Tibor Vapkonji, Laslo Ma»tin, Mavsel Mavešal, Žan-Klod Drpuo,Djajla Havepgal, Pje»p Spivakov, Meme Poe»ylini, FBudjenio Bapba,Ulvih

Hajsing, Ričard Mjeočim, Bavbava Van + Stiven Dabptnel.