Bitef

27

, _ c . ... T Pavle Stefanovic kao i Mira Tiailovic i Jovan Cinlov.

(Büten Bitefa, 1. IX 1969)

stigao ansambl ’dionisa 69’

Ansambl Performens grupe došao je u Beograd iz svih krajeva Evrope. Posle vise od godinu dana ansambl »Dionisa« imao je nekoliko slobodnih dana, pa su se glumci željni odmora razišli po svetu.

(Eilten Bltefa, X. IX 1969)

gosti bitef-a

Prvi je stigao poznati španski re-

(Ekspres, Beograd, 2. IX 1969)

goli pitaju odeveni mudruju

ditelj mlađe generacije Renzo Casalli koji u poslednje vreme živi u Argentini. On će svoj celokupni naredni broj časopisa, koji izdaje u Argentini, posvetiti BITEF-u. Na BITEF je došla i Colette Godard, dopisnik Radio-Pariza, koja ostaje prvih sedam dana festivala.

Večeras prva predstava »Dionisa 69« njujorške »Performens grup« Reditelj Ričard Šekner: »Kad nas pitaju da li stvarno igramo nagi, mi se obučemo!«

Reditelj i rukovodilac trupe Richard Schechner došao je sa Joan Mackintosh iz Berlina, ostali iz Amsterdama, Londona, Pariza, Italije ili direktno iz Njujorka. Ansambl već uveliko proba po salama Ateljea 212.

O »Dionisu 69« njujorške »Performens grup«, ko ja je večeras, sutra i prekosutra na proramu II BITEF-a (Beogradski internacionalni teatarski festival), svašta se moglo čuti ali najmanje od reditelja Ričarda Šeknera, šarmantnog, debeljuška-

stog brke, koji navodno voli novinare, a sigurno mrzi bilo kakvu, pa čak i pozorišnu propaganda. Naravno, nije se ustručavao da to kaže, jer su gotovo sve karte za sve njegove predstave na BITEF-u razgrabIjene .