Bitef

Random Dance Company - London, Velika Britanna Trilogija Wayne McGregor - Artistic Director

Millenarium sjedinjuje McGregorov idiosinkratički pokret sa novom tehnologijom da bi stvorio virtuelno okruženje kóje je ponekad živo, a ponekad projektovanú. Scena se cyber tehnologijom transformiše u svet nalik akvarijumu, gde se živo sreče sa neživim, za brz, letimičan pogled u XXI vek. Koreograf predstave Sulphur 16 radio je sa programom za kompjutersku animacju, Poser, kao stimuláns za živú konstrukcja sa igračima. Digitálni video materijali puštani su unatrag da bi dali alternatívni pogled na arhitekturu pokreta i produbili ideje fizičke tranzicje. Improvizacje su ponovo uobličene, sledeéi vizuelni nadražaj kóji je bio snimljen i doraden na DVD-u. Toplotne kamere, kóje telesnú temperatura prenose na film, izobličavajuči i morfujuči, omogučavaju kinetické izvore za istraživanje pokreta. Digitálna informacja, kao što je kompieksno

matematičko uputstvo koję su piesači ohradili i pretočili u koreografiju, takođe je otvorila nove vidike scenskog pokreta. Tehnologija, kao dizajn, proširila je umetničku paletu i stvorila nove moguónosti za ples. Aeon je integrisana multimedijalna predstava za osam plesača i njihove virtuelne partnere. Aeon (zemlja/vazduh) odigrava se u virtuelnom i fizičkom prostom, kao i na ekranu. Kao kombinacja McGregorove digitalo inspirisane trilogije, koja je ■počela sa Millenariumom (voda) 1997, na kóju se nadovezao Sulphur 16 (vatra) 1998. i Aeon (zemlja/vazduh) 2000, Random Dance Company predstavija Trílogiju koja ujedinjuje tri elementa u jedinstvenu celinu. Trílogija demonstrira uverenja kompanije da je igra živa u digitalnoj eri i da telo nastavlja da pronalazl sopslvene nove načine da bi bilo medij Ijudskoj ekspresji.

Random je posvećen inovaciji і kvalitetu u savremenom plesnom izrazu. Random Dance Company bavi se istraävanjem novih telmologija u igri і prevazilaženju konvencionalnih granica, sa naglaskom na njihovoj interaktivnosti i uz njihovu primenu na ljudsko telo. Random Dance Company, uz sveobuhvatnu posvećenost edukaciji i pomeranju granica, promoviše bolje razumevanje i podstiče na učešće u umetnosti plesa. ...is dedicated to innovation and quality in contemporary dance performance. Random Dance Company is committed to the exploration of new technologies in performance and outreach, with an emphasis on their interactivity with, and application to, the human body. Random Dance Company, with an extensive commitment to education and outreach work, promotes a richer understanding of the art of dance and encourages participation.