Bilten Bitefa

A ILI II E O OI II S II O JI O OTOK IO OTO IT OT II O IT IV OVO O IT IT OV ICI OL TI O IT II S TT OT II II OU

068 Umesto pacova, smida is "Salome" je dobila dvanaest belih miševa,

Mo. BE

Odlaseć+ 15 Beograda Tadeussz Koamto» je vekao: – Kadgod ima nesporazuma na probama, predstava ide kako valja.

ONIM JJ

Tehnički "Bitef" prilikom prvog suspeta sa Kontopom se šaplitao:

~ rraagu da ste 95. veona hesdodanu a medjutim... – Čekajte, pokazaću vam ja već koliko umem da budem težak.

O MIM

Kada je preksinoć Miva Trailović došla da se uposha sa ahsamblom, Imala je pmiliku da se spetne T sa Lindsayovom zmijom:

~ Gledajte Je samo lepo, ba đe vas odmah savoleti. Mikako me voli upokljive OZ

LNLZJL IJ JI LJ E S OI STOJI IJ S JI OI OI O OI IT O IT E O E II II IO OI OT OVI II IO O O S S E IV IT II II OI JJ

069 PJKOVNIJ BITEH, GALERIJA PATELJBA 212"

U ponedeljak, 19.septembza, tazmedju 21 + 23 časa se otvara druga sezLja Likovnth manifestacija Bitefa, koje imaju sa cilj da osvedoče tezu "postavangavda' u domenu visuelnih umetnosti. U tom cilju,» autop koncepcije 1ikovnith manifestaeija, Dragoš Kalajić, stvoPLo Je neku VrPstu konceptualnog dela ma blaceti +ispped Ateljea 212, služeći se delima dragih stvaralaca, koja tako spojena ı ıIsmešana poprrtmaju nova značenja. preoerantje: "prostob za vasmišijanje o bostavangavdi”. Detaljniju uputstva za TInmtelektualna kopišđehja ovog prostoPa se nalaze u katalogu Bitefa.

U holu Ateljea: 212, posetioce dočekuju skulptue grupe "Deset plus" koja se Zzstakla kritičkim rasmatranjem položaja umetnosti u društvu, Što je OČILgledno vasgnevio maše kultuPtregere,„ koji su vidjent da ma iste skulptuPe gase oigapete 11+ polažu čaše, tokom koktela nakoh otvavonja Bitefa u PLOnipskom gradu.

SL220D "Sdtudtja sa MNoOVL atyap L8 lNueconmaS Čiji u autori Pajtć ı IUahjiĆe, stvoren je da bi se tim butem, kao preko mekhakvog tzojmmskog konja, saopštili sločent filosofskit problemi + metafizicke ideje,„ onima koji čitaju samo stPipove. :

Na spratu Ateljea 212 se malasi isložba skulptura Izvopa Orevad; gde bosetiooet mogu brove?PTti tezu Dzagoša Kalajiđa da je u pitanju !movo paganstvo", U svakom slučaju, bo večima samog Oveba, skulptuve su snabdevene tajnim mikzofonima ı kamezoma, koje će pegistrovati sve audioviailme sensaćije,

·te se aato uposoravaju gledaoci da misle Šta đe prea njima govoPiti 1 kako | će izgledati. | U gateziji Ateljea 212, nalazi se oni bravo, odnosmo izložba pod hasivom | "To je ono. pravo”: Od mWiknmobGal ima do hiporpealtsma. Okublja preastavnrke beogradske najmladje generacije slikara koji su se uhvatili u koštac sa DINO stvarnošću.