Bitef

upotrebe medijskih linija. Na osnovu prikaza razvoja scenskog dizajna van prostora pozorišta, autorka ustanovljava i tri njegove ključne karakteristike - višemedijsku prirodu scenskog dizajna, posebnu ulogu prostora u delima scenskog dizajna i uspostavijanje specifičnog odnosa između izvođača i publike. Knjiga je objavljena u saradnji sa Centrom za scenski dizajn, arhitekturu i tehnologiju Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

Tatjana Dadić Dinulović teoretičar je i umetnik u oblasti scenskog dizajna. Bavi se fenomenologijom scenskih događaja, kao i relacijom između umetnika, medija i prostora. Diplomirala je engleski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu (1987), a magistrirala Scenski dizajn (2006) i Teoriju umetnosti i medija (2007) na Univerzitetu umetnosti u Beogradu. Umetnički doktorat iz scenskog dizajna odbranila je na Univerzitetu umetnosti u Beogradu (2008), a naučni na Univerzitetu u Novom Sadu (2014). Autorje knjigeSrb/ja: moj s/učaj - nova evropska generacija (Clio i Britanski savet, 2008). Bila je clan kustoskog tima Studentske sekcije Srbije čiji je nastup na Praškom kvadrijenalu 2015. nagrađen Zlatnom medaljom za uspostavljanje dijaloga.

U okviru programa, predstavnici hrvatskog Internacionalnog teatarskog instituta (ITI) i Izdavačke kuće Clio govoriće o predstojećoj saradnji na objavljivanju publikacija iz oblasti teatrologije i učešću na domaćim i međunarodnim pozorišnim manifestacijama.

During the promotion of the book, representatives of the International Theatre Institute (ITI) in Croatia and Clio Publishing House in Belgrade will talk about their forthcoming cooperation in bringing out publications on theatre and the participation in local and international theatre events.

152