Bodljikavo prase

1

Страна 4

»ОДЉИКДВО ПРАСЕ

26 август 1944

Међу пријатељицама

Мнра; Господин Петровнћ мн је рекао да сам итересантна! Лела: И ти хо*еш дз с« удаш за чозека који је тако брзо почео да те паже.

СПЕЦИЗАЛИСТА — Кзко си излечио кашаљ? — Излечио ми Доктор Пеић. — Он је специјалистз за катар Сигурио је... ■>— Не, излечио ме обичним ри цинусом. — Заиста?... и више не каш,1>еш? — Не смем ни дз помислим.

Она: Кзд бих ја умрла. ти би гешко нзшзо жену као што сам јз. Он: А ко ти каже да бих тражио жену као што си ти?

Агроном: Ви примењујете у овом воћњаку сасвим застзреле методе. Уверен сам да са овог стзблз нисте могли да оберете ни десет килогрзма крушака. Сељак: Имате право, јер то није крушка него јабука.

Жена: Срам те било! Сваке ноћи долазиш кући мртав пијан! Муж: А зар тебе није срамота да се сваке ноћи свађаш с пијаним човеком?

Модеран костим за купање

Како ти се свиђа мо| нови купаЂи костнм! А где је!

Длаги цика уледнице оцу да ти несто казем, немој ником да плицас, могпо би да не испадне добло знас какав сам малел ја у тим ствалима. Десило ми се несто стласно лепо ја тако идем и добијем сапун од цикв ди. лиса За увал је да Се једном умијем поетено остадосмо без сапуна Па онда нисам се ни окленуо а цале ме води у центлалу За Тетстил и тамо добијем бон за стоф и цугехел. Казем цалету ал цу да Будем лаф у новом оделу Има сви да пловлисте ко отоман од муке кад ме Виде да се Упицаним. Онда није се ни то цудо Свлсило, а центлала за Метале меие зове и ја досо да видим Стаце сад од мене а неки цика ^азе Јовице теби тлеба један добал Бицикл узми који оцес има колико оцес. А ја одма зовнем цалета а он казе мозе ли два би-

цикла да се добију један да се плода па да длуги буде флај Казе онај цика све мозе колко само оцете јел казе сви беогладски младици могу добити колико оце бицикла и зато се толико бицикла и види по беогладу. и Тако ја добио бицикл. тата Казе сине немас ципеле да плавимо једду молбу за ципеле и тако ја написем молбу Тлебају ми једне ципеле на тли стикле и неколико блокеа и длаги цика уледнице Они мени све дали. Ето тако добио Сам и сапун од дилиса и Ципеле и Тоцак и одело можда ти мени не велујес, али зива је истина, дабогда клепо ако све то нисам добио у сну. Зато сам био бесан кад сам се плобудио и усто и сад ја влистим ко отоман незнам ста да ладим, ове насе центлале убисе се делеци Молам да тлазим неку зицу па да се и

|а солтилам а дотле да сте ми здлаво

V

ТАКВА МУ ЈЕ НАРАВ Гостионичар: Ваш друг је ужасно пијан. Зашто не иде кући? Гост: Не знате ви њега. Он иде кући тек онда када више не може да иде.

— Уделите ми банку, госпоћо, слеп сам. — Како слеп, кад видите на Једно око? — Па добро, дајте ми онда пет динара!

Осигурала се

Зашто стављаш на сто вешта-«ко цвеће) Доћи ће ми у госте вегете-ријанци.