Branič

Страна 94

,Б Р А Н И Ч"

Број 1—9

Оцене и прикази

])Г. Ернест Чимић, Менични закон од 29. новембра 1928. год. са тумачем. Ова мала по своме обиму, али изврсна по садржини књижица, несумњиво је један веома користан прилог нашој практичној правној литератури. Кратке и прецизне примедбе уваженог писца, које пропраћују систематски све одредбе нашег новог меничног закона, служе при практичној употреби истога као једно веома поуздано средство ради оријентисања у новој правној материји. Далеко од претензије да буде и теоретски исцрпно ово дело ипак одаје велику еруци-

Јавни правозаступници Г. Министар Правде поставио је: За јавног правозаступника при Првостепеном Београдском Трговачком Суду Боривоја Каменовића, адвокатског приправника из Београда. За јавног правозастугшика при Првостепеном Суду за град Београд Момчила Јанковића, јавног правозаступника из Ниша и Љубомира Јањушевића, адвокатског приправника из Београда. За јавног правозаступника при Првостепеном Београдском Трговачком Суду Миливоја Петковића, писара у оставци. За јавног правозаступника при Првсстепеном Ј1есковачком Суду Тодора Чичановића, судског писара у оставци. За јавног правозаступника при Првбстепеном Београдском Трговачком Суду Милорада Јовановића, судског писара у оставии и Јована Прендића, адвокатског приправника из Београда. За јавног правозаступника при Првостепеном Јагодинском Суду Гвоздена Џелатовића, писара судског у оставци. За јавног правозаступника при Првостепеном Суду за град Београд Бранислава Стефановића, адвокатског приправНика из Беогрзда. За јавног правозаступника при Струмичком Првостепеном Суду Градимира Илића, судију истог суда у оставци. За јавног правозаступника при Првостепеном Београдском Трговачком Суду Д-р Рајка Ђермановића, јавног правозаступника из Загреба. За јавног правозаступника при Првостепеном Суду за град Београд Гавру Церовића, великог жупана у пензији. За јавног правозаступника при Првостепеном Битољском Суду Животу Михаиловића, судског писара у оставци. За јавног правозаступника при Првостепеном Пожаревачком Суду Драгомира Ђорђевића, писара истог суда у оставци. За јавног правозаступника при Првостепеном Суду за град Београд Д-рЗвонимира Пишкулића, јавног правозаетупника из Суботице.

зију писца и као таково необично је корисно ради систематског упознавања свих оних питања из теорије меничног права, која питања остају за доцнију научну обраду. Писац је свој коментар наменио у првом реду практичарима и ми га можемо само најтоплије препоручити, јер он, као приручна књига, нарочито у првим данима практичне примене новог закона, од велике је вредности за све оне, који желе да буду тачно упућени у садржину закона и у оне новине, које он према досадашњим разним законима на појединим правним подручијама уводи. Г)г. Арс. М. Ч.

За јавног правозаступника при Првостепеном Београдском Трговачком Суду Димитрија Павловића, бившег адвоката, Лазара Б. Јовановића, судског писара у оставци и Душана Николића, адвокатског приправника из Београда. За јавног правозаступника при Првостененом Пиротском Суду Ђорђа Рончића, адвокатског приправника из Пирота. За јавног правозаступника при Првостепеном Суду за округ Београдски Саву Јаковљевића, пензнонера из Београда. За' јавног правозаступника при Првостепеном Пећском Суду Јевту Поповића, адвоката из Андријевице. За јавног правозгстугшика при Првостепеном Суду за град Београд Исака Исаковића, адвокатског приправника из Београда и Д-р Јосипа Љубића, јавког правозаступника из Имотског. За јавног празозаступника при Првостепеном Скопљанском Суду Благоја Поповића, адвокатског приправника из Скопља. За јавног правозаступника при Првостепеном Суду за град Београд Д-р Васу Јовановића, министра на расположењу. За јавног правозаступника при Првостепеном Чачанском Суду Миодрага Васића, писара истог суда у оставци. За јавног правозаступника при Првостепеном Лесковачком Суду Саетозара Грујића, секретара истог суда у оставци. За јавног правозаступника при Првостепеном Суду за град Београд Бранислава Стојановића, генералног директора у пензији. За јавног правозаступника ири Првостепеном Београдском Трговачком Суду Николу Роловића, судског писара у оставци, Д-р Јосипа Еренрајха, чиновника у пензији и Тому Томића, адвокатског приправника из Београда. За јавног правозаступника при Првостепеном Београдском Окружном Суду Александра Вучићевића, писара Београдског Трговачког Суда у оставци и Живојина .Милорадовића, судију у пензији. За јавног правозаступника при Првостепеном Тетовском Суду Светислава Андрејевића, јавног правозаступника при Првостепеном Суду за град Београд.

Белешке