Bratstvo

___ 120

Српско Сиротиште и Забавиште у Сарајеву. — Одбор српоко-православне црквене општине у Сарајеву донео је закључак да се ове године купи или подигне зграда 'Орпског Сиротишта пи Забавишта у Сарајеву. У последње време осетила се потреба. Сиротишта јер се многа, сиромаштна, деца нису нигде могла сместити.

На Видовдан — обављена. је најсвеча није прослава битке на Церу и освећена, велика спомен костурница уз учешће Њ. В. Краља, представника, Владе, Удружења, резервних официра, представника) чехословачке војске ген. Сировог и многобројних институција,

У Ресну у Јужној Орбији сахрањене су кости 300 војника, палих за Ослобођење, у заједничку костурницу.

Четрдесеттодишњица »Слоге«. — Пре четрдесет година, (20. новмбра 1988.) одржана је прва скупштина, на којој је основано српско-правосл. црквено певачко друштво »Слога«. Четтри пуна деценија ово је друштво вршило своју црквенопраосветну и политичку мисију у нашем народу. Овај сав рад

изложен је детаљно у »Споменици«, коју су уредили г, г, Ми-

лан Ћурчић, Боривој Јевтић, Марко Марковић и Мирко Максимовић. »Ологак је у последње време више неповала вокалну музику, а нарочито црквену, приредивши два духовна концерта, који су ванрелно успели. Хоровођа г. ЈБубомир Бајац, о чијем су раду дали најлешше мишљење представници наше вокалне музике, учинио је а(лого да је друштво пребродило све потешкоће и стекло репутацију првих певачких друштава, наше краљевине.

(ПА РАКА Јн

Молитва Анреје Критског Апостолу Џавлу.

Влад. Јанкулов: Равмишљање о Духовима.

А. Родемајер: Само дветри речи.

Јов. Ж,. Бута: СОмтницени крупнице.

Мирко. Максимовић: Иконографија Ромата ПЏетровтћа, Ђовани Џапини: Христос игрешници.

0: + Ристо Бошковић.

0 правницима и светитељима месеца јуна.

Хроника,

Белешке.

„БРАТСТВО“ излази једанпут месечно. == Претплата годишња 40— Дин., полугодишња 20 Дин. За иностранство годишња је претплата 100— Динара.

»рратство“ чек конто 1394.

. |