Bratstvo

Витебск и Нижњи-Новгороду. У Низжњем Новгоролу католичка црква предата је комунистичкој ћелији варошког гарнизона ради отварања. в је клуба. У Могилеву католички свештеник „није хтео да шреда кључеве _ пркве прететавнициа власти, и сада је ухапшен и птротеран из вароши, "_____Све католичке пркве шмају бити затворене на дан 19 марта, каша, ће се папа молити заједно са катголитима. целога (света за спас руског народа. > - | - у :

Совјетска влада издала је налог да се за сада не врше нови изоори

за 19.000 сеоских совјета. Званични разлог за ово одгађање је тај, што би се избори јавили као сметња пољопривредном тротетњем рају. Сма= тра се, међутим, за сигурно да су се бољшевици упшташњии трроливоољшевтчког расположења сељака у вези са колективизацијом гав динетва.

Агитација у Москви против цркве

__Из Украјине поново јављају о затварању цркава и торнотмојее тв у: свештеника. Шретседништво иввршног комитета, Украјине одлучшто једа се екепловивом шторуши Саборна црва у Харкову ш да сена том месту сазида поворшште, Порушиће се и црква, (Светог Николе, п на њеном месту ће се савидати веће трамвајске чекаонице. Шоред тога затвара се још једанаест цркава у Харкову.

Дошпистик пољаког листа »Курир Шорани« саопштава, да су у ваг роши Звагилу ухапшени католички свештеници Г.Г. Биневоки 1: Шушински. Г. Биневски је био мучен од стране агената Чеке и после страшних мука подлегао је ранама. ; |

»Литавока газета« јавља о новим тоњењима религије и гадостима бевбожника, Секција уметности организовашта је три семинара за пришремање антирелигиовних иступања, у повориштима. Мојсковеким товориштима наређено је да припреме антирелипиозне комаде. Преко 'радија предаваће се специални антирелипиоани штрограм. (Совјетски кшво 15 априла приказаће два бевбожна филма: » Активан (безбожници аза пег година њиховог савеза« и »Црквени људи у раду«. Државно издавачко предувеће издаће специални мувички зборник анпирелипиоаних песада.

Под притиском државних органа и организација _ комунистичке

партије у Русији су на више места скинута црквена звона и треливена. у бакар. Звона, скинута са сеоских цркава зарачунавају се као исплате држави за пољотривредне справе. У реонима Волте и на северном Кавкаву у више села и козачких станица сва су звона потпуно шаувета И. предата као аконтација за тракторе. - 6

прави инреааиа

. 8