Godišnjak Kralj. Srba, Hrvata i Slovenaca za 1926 god.

ГОДИШЊАК КРАЉЕВИНЕ C.X.C.

246 5 ЦАРИНА рој Максим. Миним. тарифе НАИМЕНОВАЊЕ став. став. динара динара 118 Вино с додацима за ле- 100 кгр. чење 0 ........ 250.— 150.119 Вино и шира од осталог воћа 200.— 150.120 Остала вештачки справ љена пића. 200.— 150. 121 Пиво свију врста: · У бурадима 80.— 60.2. у боцама ........ 100.-— 80.122 Екстракт од слада, жидак или течан ... ... 55.— 40.в) Сирће и квасац 123 Сирће: 1. у бурадима... ... ... 56 OC У другим судовима 130.—— 100.124 РАД У YA 1. Вински и пивски ,.. 14.— 10.2. Пекарски и остали 130.— 100.г) Вода ц лед 125 Минералне воде1. Незаслађене ...... 14.— 10.2. Заслађене ,..... 40.— 30.126. Остале природне воде: 1. Незаслађене ..... сл. сл. 2. Заслаћене ......... 40.— 30.д) Осшаци при пргради пољопривр.дних производа 127 Мекиње . 2.— 1.50 128 Остаци при "преради осталих пољопривредних производа: 1. Бадемове мекиње ... 20.— 15.2. Остаци при справљању скроба и алко хола .. 12.— 10.3. Остаци при "цеђењу воћа и плодова за јело ... ен 70.— 50.—K 4. Клице om слада, пивска дрождина ... сл. сл. 5. ОСТАЛА ЈЕСТИВА И ПРЕДМЕТИ ЗА ХРАНУ 129 Пециво од брашна без шећера: . Обичан хлеб ...... 35.— 25.2: Двопек и остало пециво 80.— 60.130 Пециво од брашна са шећером ,.. ... ... ... — 150.131 Резанци, макароне и тарана ..... 100.— 40.—K 132 Бомбоне просте, "шећерлеме, ратлук, алва 200.— 150.133 Бонбоне. фине ,. 250.— 200.134 Какао и чоколода: 1. Какао у праху ... 200.— 150.2. чоколада и њени су рогати 250.— 130.3. Роба са свим или делимице од какаове масе | ...... . 300.— 250135 Конзервирано млеко. 40.— 20.136 Производи од млека: . Скоруп свеж и усољен ...... о 80.— 60.2. Масло свеже, "усо- љено и претопљено 200.— 150.3. Сиреви: а)уфини | ........ 200.— 80.6) обични и кашкаваљ ме 80.-— 40.в)у с тка... ...... сл. сл. 137 Вештачно масло ПРИ 200.— 150.—

ЦАРИНА Број Максим. Миним. тарифе НАИМЕНОВАЊЕ став. — став. динара динара 138 Слачица: 100 кгр.• 1. Самлевена ... ... ... — 30.2. Са широм ... ... ... 10. 50.139 Есенција и екстрати без етера и алкохола: 1. За справљање кафе, лимунаде ...... ... 250.— 200.2. За справљање и зачињавање јела... ... 250.— 200.3. Остали на другом месту непоменути... 250.— 200.140 Капсле од желатина са шећером и без шећера; брашно кестеново и осталог воћа ...... ... 100.— 80.141 Сокови воћних или биљних плодова за јело без алкохола... ... ... 1. Јагода и малина 250.— 200.2. Лимуна, поморанџе и осталог . 250.— 200.142 Плодови с алкохолом прерађени или с алкохолом 500.— 400.143 Конзерве за Дело на другом месту непоменуте....... ... 1. Биљне и воћне 140.— 100.2. Од рибе, меса и ракова 250.—- 200.144 Хемијски спремљена. средства за исхрану . 250.— 200.145 Предмети за храну џи јестива, нарочито непоменути ... ... 250.— 200.—

6. ПРОИЗВОДИ ДУВАНА

146 Дуванске прерађевине: Крижан (сечен) дуван,и дуван = за жва-

300 .—

тање.. 2. Цигаре 500.3. Цигарете 600. 4. Бурмут ... .. - 200.5. Екстракти дувана. 250.— 200.II. ДЕО Копови у опште , минерална уља и њихови производи 1. ЗЕМЉА И КАМЕН 147 Земља: 1. Глина и иловача ... сл. + CM. 2. Земље за боју: а) веронска и келнска, сирове ... ... сл. сл. 6) остале непоменуте, сирове ... ... сл. сл. :148 Шљунак и песак: . Природан па и препран, асутом стању Ур 0.15 010 2. Бојен, млевен или У завојима 0... .. 14— 10.149 Камен сваке врсте ... 0.40 0.30 150 Инфузориска земља.. сл. сл. 151 Пловућац, шмиргл, бечки креч: 1. Сирови ... ... .. сл. сл. 2. Узрнчени, самлевен па и препрани: а) удешгни за ситну продају ... ... ... 55-—" 40.бу остали ......... 5.— 4,152 Креда и талк у природној боји: . |. Сирови ... ... ... ... 1,50. +.—