Godišnjica Nikole Čupića

ПРИЛОГ КЕ ИСТОРИЈИ књижевности 151 скои архаггле МмИХанле И гокориле и рафамле помозите и вео аграв иже престоите престолу БЖим Хе рфвими и серафими и всесилну неснил многошчистам _ Хердкими _ шестокрилна _ серафимх _ заклинаке: БГОМА и Ккрглков и КИсокор гПожиичео да ми Бедете помошници и застепници (Ф млти по сакомо добре матками и моленисма пречистон кадчце ники БДЦИ и присно дви мариг и кекћха стар да Бедеми помофници и наставници рлбо БЖи стефане нине лмин;.

Одмах до ове молитве стоји, црвеним мастилом, написано „а се днме 4 нихже подокаста Блксти се на каскаки мцла“ и одмах затим ова молитва или правило:

Ду теха днехл афе се члкека разБболита некастанету: аше ли Храма ставита разоритсе, аце ли кепак творе, неказрадсстсе, афе на кописке попдета некратитсе аце ли кинограда садт ли ино иткошиг не Шкоренити се конеца молитви. |

Ја мислим да се ово односи на оне три таблице срећних и несрећних дана.

Са овом се молитвом евршава свезак други.

Свезак трећи. Овај је свезак, по формату највећи, а не зна му се број листова, јер је растурен и лишће погубљено. Писан је позније од ГиП свеска. Писала га је, опет, Стеванова рука. Садржине је, такође, различите. У њему има бележака и о кућевним потребама и вересија и дуг по пријатељима, и молитава (царицемол прсБлагаа...) и тако даље.