Godišnjica Nikole Čupića

168 ПРИЛОЗИ К ИСТОРИЈИ КЊИЖЕВНОСТИ

(О кси керни, Об: ПеснА опцема | КоспекдаМмл, коздадите слаку Бог;, СК) "троице и пије се Боле ..

да овим је, на 238 стране житије Прохора ПИчињскога. Ово сам житије послао Ст. Новаковићу за његову студију о Прогру Шчињском. Ако тамо не угледа света приопштићу га другом приликом.

да овим су писмени састави, највише обрасци за разноврена писма. За овима је ципркулар архиепископа рашко-призренскога по својој епархији:

„ЛМилостик _ Божисо _ пракослакни _ лрхигпископа скетшрашки и призренски и скендерски и прочих места.

смирени: наше пишета ко Богома покриклемек спархио наше ко шехера пришина и косоко и нокобрдоу и кочитрна скареницима ни и опце пракослакними Христилними всликими же и малима, мира и милост. () господа Бога касе држитела и (0 нашего лрхипастирства молитва и Благословене и (прошшенис Бедсћи АДознасте опшке пракослакнихи Христилани Како еста СТАДО КСЛИКАЛ Цркова дКЧАНСКАА Подпала под велики ДАЈГА И ташки Харчови и Ко сего лето препокрика се цркка сЕс изнока оловнисм Ппокрокома 2 34 сис пре покрикане изели есмо многи оулегли (у) длагд Кос не можемо испликати дко не Боде КаККе помоћи прко Ш Бога па 4) каса пракослакн: христидни и тогџ ради Дадосл Благословениг и у допаение исромонахе кирг Берасиме сослежителе дечанском; да проходи по место наше Христолокис и спрошениг ради милости за укреплениг и удржаниг стиха мандстирда; ки же Благосло-