Godišnjica Nikole Čupića

94 из СВОЈИХ УСПОМЕНА

Међу практикантима пак бејаше и Радивоје Милојковић, потоњи чувени министар унутрашњих по-· слова, који ми каза да је за практиканта постављен 1, августа 1852, управо кад и ја !

Доцније, дође у тај суд за члана неки Илија Ракић, који је, не знам због чега, био изгубио службу. Овај човек бејаше вешт у судским пословима, и миловаше писати на дуго и на широко. Нарочито се хваљаше да уме боље од многих других састављати распоредне пресуде по масама.

Председник 4. Ненадовић, син Јеврема Ненадовића, брат Кнегиње Персиде, бејаше човек омалена раста, грбав, и у опште слаба здравља; он је доцније отишао у Апелацију, па, најпосле, у Касациони Суд. Умрђо је у Београду, 18, декембра 1966, после кратке болести.

Стаса Миловановић, био је родом, чини ми се, из Параћина, човек омален, а врло жив и окретан. Он је био најпре трговац, па је доцније ступио у службу и постао судија.

Никола Селановић, крупан, гломазан човек, родом из Босне; био је и он најпре трговац па доцније је ушао у државну службу.

Илија Ракић, кога. сам већ помињао, родом Рудничанин. Он једини био је свршио наш „Лицеум“.

Стеван Филитовић, већ изнемогао старац, родом из оне стране. Он је био секретар Вожду Карађорђу. У ову је службу ступио године 1887

Сава Грујовић, син Михаила Грујовића, а синовац Боже Грујовића, бејаше на гласу као млад и леп човек. Обично су га звали Лепи Сава.