Istočnik

/

Стр 72 ИСТОЧНИК Бр 8

Српско-православна АЕМ. коисистори]а Дабро-босанска. Број 2460. 3—3 Г. ех. 1900. год. Е дик т_ Потписаиа консисторија као надлежии духовни суд, позива Станка Тодића, родом из Бос. Крупе, да се овдје до прааника Благовијести 1901. усмено или писмепо тим прије пријави, што ће се у противном случају па молбу његове супруге Мнлке рођ. Карановића започета бракоразводна парница повести п са њоговим службено поставл.еним заступником довршити. Слрајево, 22. децембра 1900. Српско-православна АЕМ Консисторија Дабро босанска.

Српско-православна АЕМ. конснсторија Дабро-босанска. Врој 2164 ех. 1900. 3—3 1Е2 Д 3%, ТГ. Т»око Костић-Кочић-Николић, из Сарајева, који се наводно негдје у кралевиии Србији иалази, иозива се овијем, да се потписаном духовном суду до 1. марта 1901. год. тим сигурније прпјави, што ће се иначе од његове законпте супруге Јоке рођ. Карабатак, из Сарајева заночетп бракоразводни процес и без њега, односно са његовим уреда радн службено постављеним заступником довршити. Из сједнице АЕМ. Консисторије Дабро-босанске, држане у Сарајеву 17. новембра 1900. АЕМ. Консисторија Дабро-босанска.

Исправак. У прошлом броју случајно еу се поткрале ове погрешке: На стр. 25. седми ред одоздо у мјесто „ЈЊегова Влаженства" ваља да стоји „Његове Светогтц ". На етрани 27. седамнаести ред одозго „РБчг. Блаженству" треба „Њег. Светопаи и . На стр. 37. у наслову мјесто св Јовна, треба св. ^Јована". И на страни 40. осамнаести ред одозго у мјесто „гнијева" треба п гњева и . „Нсточншс" излази два пута и то половином и крајем мјесеца. Цијена је лиету на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне; за стране земље на цијелу годину 5 фор. или 10 круна, а на пола године 2.50 фор. или 5 круна. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији листа у Сарајево. а рукописи уредпиштву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враћају.

Прва ерпека штампарија Риете Ј. Савића и друга у Сарајеву.