Istočnik

Стр. 112 И С Т 0 Ч Н И К Бр. 7. Иавлопић, гланпи сарадпмк Исаије МптропиК учитељ. Цоиа је па годину 3 круне. ЈТист је врло лепо удешен, са оном садржином: 1. »Молету« песма од М. М. 2. Жинио паш слављепик Чика Јова од .Уредн. 3. Дуптан КатиК са сјјиком од И. М. 4. Моздрав, иесма | А. X. К. 5 Сећање ирича од И. М. 6. На селу, од К. Гог,тиКеве. 7. Из дјевојачке градине. Стојагтка прича од С. 11 8. Анђео Иститте, прича од. И. М. 9. У споменицу песма од Ур. 10. Искра Љубави песма од Ш. К X. 11. Мајци песма од М. Б. 12. Крв и нож прича од .Ур. 1.'!. I! а хоКемо. Т4. Кп.пжевпи прикази. Свакоме се птаље на заутев 1 број. Адреса: » Ро1е/« \Уег$сће1г.

Званични огласи. Консисторија Православне Српске Митрополпје Захумско-Херцеговачке. Врој 1037/1. из 1903. 1—3 Е д и к т. Позива се Никола Живковић, родом из Огулина у Хрватској, доцније настањен у Приједору у Босни, а у пошљедње вријеме српски учитељ у Требињу, па у Прњавору, сада непознатог боравишта, протнв кога је супруга му Ђука рођ. Гркавац из Требиња поднијела код ове Консисторије као Духовног Суда бракоразводну молбу, да у року од шест мјесеци, рачуиајући од првог уврштења овог едикта у овом листу, овој Копсисторији као Духовном Суду своје садашње боравшпте пријави, да би се тако горипоменута молба с њим у претрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјешном истечоњу споменутог рока поставити званичнн заступник, који ће имати њега у брачиом заметнутом спору правомоћно заступати. Из консисторијске сједнице I. У Мостару, 29. јануара 1904.

Српсгсо-православна Митрополија Бањалучко-бихаћка. Е д и к т. Позива се овијем Томо Зорић из Пишталине котара цазннског, сада непознатог боравишта, против којега је супруга му Илинка Зорнћ рођ. Бабић из Пишталина подннјела код овог духовног суда бракоразводну молбу. да у року од шест мјесеци, рачунајући од првог уврштења овог еднкта у овом листу, овон духовном суду своје садашње боравиште пријави, да би се тако споменута молба с њим у претрес узети могла, јер ће му се иначе по безуспјешном истечењу споменутог рока поставити уреда ради заступник, који ће имати њега у заметнутом брачном спору правомоћно заступати. Из консисторијске сједннце у Бањалуци, 23. фебруара 1904. »Источник« излази два пута и то половипом и крајем мјесеца. Цијена је листу на цијелу годину 4 фор. или 8 круна. а Т1а ттола годиие 2 фор. или 4 крутте ; за стране земље на цијелу годину 5 фор. шит 10 крупа, а па иола годнпе 2.50 фор. ијти 5 круна. Учитељпма основних школа п ђацпма даваКе се лнст у пола трјене. Нретплата се тнаље администрацији листа у Сарајевб, а рукоииси урединштву у Рељево код Сарајева. Рукописи се не враКају. Прва српска штампарија Ристе Ј. Савића, Сарајево.