Istočnik

Стр. 80

источник

Бр. 5.

Епархијски црквени суд у Сарајеву. Број 201 иа 1910. 1—3 Е д и к т. Отсутви Симо Вудановић, који је још 1899. г. наиустио своју супругу Симану са двоје дјеце и из Сарајева незнано некуд отигаао, позива се овим, да се јави или врати својој супрузи до 21. маја 1910. пошто ће се иначе истој дозволити, да га због злобног напуштања у сврху коначнога развода брака овдје утужи. Иа сједнице држане 9. фебруара 1910. Пресједништво.

Епархијски црквени суд у Сарајеву. Број 203. ив 1910. 1—3 Е д и к т. Јавља се Милану Тасовцу, бившем банковном чиновнику у Сарајеву, да га је супруга његова Олга из Сарајева код овог епархијског црквеног суда пријавила због тога, што је негдје у свијет отишао а за њу се више не брине. Тим поводом се позива отсутни Милан на повратак својој супрузи до 21. маја 1910. г. пошто ће се иза тога рока, ако се не би јавио, не само подијелити право Олги Милановој супрузи да против мужа због злобног напуштања формалну бракоразводну тужбу поднесе, него ће се парница крају правести и то с Милановим уредовним бранитељем. Из сједнице држане 9. фебруара 1910. Предсједништво.

Поруке администрацијеДо 22. фебруара 1910. примили смо претплату од тљедећих п. н претплатника: Парох. звање у Црњелову, Свињи, Батковићу, Вел. Обарској, Пурачићу, Црквини, Рибнику, Братунцу, Ервенику, Појезни. Притоци, Возућој, Фојници, Коњицу, Брадини, Колима, Горажду, Братунцу, Гор. Толиси, Кожухима, Мајевцу, Лијешћу, Срп. Грапској, Добоју, Д. Скугрићу, Градачцу, Кладњу, Ножичком, Бос. Дубици, Крупи, Брекињи, Власеници, Управи ман. Тавне. (Наетавиће се). »Источник« излази у свескама досадашњег формата на 1-ом табаку сваког 15-ог и пошљедњег дана у мјесецу. Цијена је листу на цијелу годину 3 фор. или 6 круна, а на пола године 150 фор. или 3 круне ; за стране земље на цијелу годину 4 фор. или 8 круна, а на пола године 2 фор. или 4 круне. За црквено-просвјетне самоуправне органе у земљи на годину 2 фор. или 4 К. Учитељима основних школа и ђацима даваће се лист у пола цијене. Претплата се шаље администрацији, а рукописи уредништву листа у Сарајево. Рукописи се не враћају.

Одговорни уредник: Др. Томо Поповић.

Прва српска штамиарија 1'. Ј. Савића, у Сарајеву.