Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

4

109

Бр. +.

Секретар саошитава да је за бполиотеку набавио протоколе берлинске конференције Црвенога Крета п Јидерово дело о Женевској Конвенцији, као и даје за повез тих књига платио по рачуну, који подноси, 3 дин.

Узето на знање.

Бр. 5. T. Пешшка саопштава молбу г. Дипија из Белгије, који тражи замену таковског крста и одаичије Ов. Саве. Одговорити му, да је друштво спровело његове молбе, па да чека решење од канцелара краљ. ордена.

Бр. 6.

Шети реферише да је пописној комисији пријавио имање друштвено.

Узима се на знање с тим, да се тапија друштвене непокретности п решење комисијско предаду благајнику – одборском на чување.

Бр. 7.

Војно-санитетски комитет саопштава Главном Одбору еве · оне потребе, које друштво Шрвенога Крста треба да опреми ва случај мобилизације српске војске.

Поднети санитетском одсеку на решење и реферат, а у седницу одсека позвати и председника војно-санитетског комитета г. Др. Саву Петровића.

Бр. 8.

Шести комштет пита Главни Одбор, да ли је друштво Црвенога Крста учинило какве кораке да задобије за Црвени Крет „женско друштво“, према изјављеној жељи треће међународне конференције.

Упутити предмет одсеку санитетском и административном да га заједнички реше.