Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

120

Црвенога Крета са друге стране, положити кауцију од 100.000 динара српске 5" амортизабле ренте или српских желесничких обвесница.

уда потпис дефинитивног уговора од стране Меркура и његове групе с једне и друштва ПЦрвенога Крета са друге стране, оставља се рок од месец дана, после дефинитивне владине одлуке и решења Главног Скупа друштвеног, рачунећи од дана када Меркуру ово буде саопштено; а српско друштво Црвенога Крста обвезује се да до истека овога рока Hehe Ć никим упуштати се у преговоре сличне операције“.

X.

„У случају да Меркур уговор не одржи, не може он тражити никакву накнаду за трошкове, а кауција споменута у предидућем члану, припашће као накнада српском друштву Црвенога Крста.

„У том случају уговарачи су ослобођени од свију међусобних обвеза и Меркур нема ништа да плаћа друштву Црвенога Крста, а ово је власно да своје срећке другоме прода“.

XI.

„У чл. 1Х. споменута кауција у суми од 100.000 динара, вратиће се потпуно Меркуру, чим наступи један од ових случајева :

а). Чим амортизациони фонд у 9,730.000 као и српском друштву Шрвенога Крета сума у 700.000 динара према чл. ТУ положена буде.

6). Ако се за шест месеци од дана положене кауције не добије одобрење за зајам т.ј. ако влада дотични закон или највише решење неби одобрила и обнародовала“.

ХИ.

„Оне премије и амортизационе квоте, које заостану у каси од неподнетих вучених обвезница, као све оне суме, што у амортизационом и резервном фонду претекну преко ис-