Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

120

Бр 2.

Шристушљено је читању претходног споразума с „Меркуром“, како је примљен у прошлим седницама Главног Одбора, и би решено:

да члан ЈУ и члан ХУ гласе овако:

„Члан ТУ. Шри примању ових обвезница „Меркур“ ће положити капитал за амортизацију од 3,496.000 динара 59, српске амортизабле ренте са припадајућим купонима, који је фонд потребан за исплату амортизације и премија (добитака), а по плану за амортизацију и извлачење, што су оба уговорача усвојила; а осим тога положиће 234.000 динара 5" српске амортизабле ренте са припадајућим купонима, као резервни фонд, који ће служити за евентуално подмирење дефицита, који би се при реализовању ренте показати могао. А државна каса и т. д. (Остаје стари текст у продужењу)“.

„Члан ХУ. За случај ма каква спора, као и за све правне односе између српског друштва Првенога Крста и „Меркура“ и његове финанцијске групе, надлежни су српски земаљски судови“.

„Српски текст уговора важи као оригинал“.

У прилогу налази се претходни споразум са „Меркуром“, у редакцији, како је усвојен у овој седници.

Бри

Главни одбор решава :

Да депутација, која ће поднети госп. министру председнику и министру финанције овај претходни споразум, замоли га, да преда правноме одбору на проучавање овај споразум с „Меркуром“.

Председник Главног Одбора Члан државног Оавета В. Вујовић.

Бележио : Члан Главног Одбора

Стеван Ћурчић

+ | ' | « '