Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Пе је Зе 4

Састанак Главног Одбора 24. Фебруара 1889 ı.

Били су: гл. В. Вујовић, Др. Медовић, Др. К. Гонсијеровеки, Др. Лазаревић, Ст. Ћурчић, #К. Јовичић, М. Ј овановић, И. Маргетић. Д. Пешика и Мил. Ст. Марковић.

Бр. 1.

Г. 0. Ћурчић чита протокол састанка, одборског од 4. Фебруара 1985 који је усвојен без примедбе.

Бр. 2.

Т. М. Ст. Марковић изјављује своју захвалност Главном Одбору на оним изјавама, из којих се Одбор нашао побуђен да не прими његову оставку на секретарство у Tu. Одбору.

Бр. 3.

(екретар подноси писмен реферат, како је као комесар Тл. Одбора, прегледао рачуне и стање благајне друштвеног пододбора у Јагодини па је нашао, да су рачуни пододборски у свему исправни, али да је према стању благајне, по којој председник пододборски има да преда Рл. Одбору суму од 5496:20 дин, принуђен био, да тражи обезбеђење те суме, што је и поститао, о чему је поднео и дотична акта судска. Осим ове суме пододбор има јошт да прикупи и да Tu. Одбору пошље на 300 дин. што ће пододбор најдаље до краја Марта ове год. учинити.

Извештај је у свему усвојен, а председништво је упућено, да предузме даље што по овоме предмету „требало буде.

Бр. +.

Т. Председник саошштава, да му се пре петнајест дана представио г. Ад. Шшрингер банкар из Беча, који му је у име своје банкарске куће Ад. Ширингер « Касел поднео понуду