Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

Бр. 4.

Т. Ђорђе Симић чита и преводи писмо Шпрингера и Касела од 30 марта по новом, заједно са пројектом уговора по оним изменама, како их је Гл. Одбор понуђачима саопштио, и са њиховим одговором на те измене.

Штрингер и Касел усвојили су скоро све измене и допуне предложене од стране Гл. Одбора, а овај усваја понуду њихову у садањој форми, изузимајући неке пзменеу 5. 7. 11. 12. п 14. | ·

Бри 5

Г. председник саопштава, да по дневном реду има да се одреди број оних гл. чланова, који иступају из одбора. Он наводи да по његовом мишлењу има да пступе они, који су најдуже у Одбору, а нису у пр. год. вукли коцку ради иступања. То су: он, гл. Медовић, Крсмановић, Јовичић, Лекић и Пешика.

T. Ђ. Симић, наводи, да се по 5. 4. друштв. правила имају на скупу попунити онолико одборничких места, колико је у току године упражњено, па само у колико овај број не достиже трећину одборника, да имају иступити најстарији одборници. У овом мишлењу потпомаже га иг. Мих. Јовановић.

Одбор решава, да ове године иступају она гл. одборници које је г. председник именовао.

Бр. 6.

Секретар саопштава да Je г. Д. Пешика поднео обрачун о прилозима за пострадале у Шпанији. СОкупљено је свега, које трудом гл. одборника, које од пошиљања из унутрашњости : 1494 динара.

; | « +

виа aa-