Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

160

Пра |

Т. Шпрингер објављује да је узео себи част да се пред= стави Гл. Одбору и да због предстојећег гл. скупа друштвеног лично објасни неке измене, које је он учинио у пројекту по редакцији усвојеној од стране Гл. Одбора.

Пошто је услед тога цео пројекат узет поново у претрес, усвојен је онако, као што гласи овде у прилогу, а у коме ће се раду п скупу поднети.

Бр 2

Т. Шпрингер благодари на почасти, коју му је Гл. Одбор данас указао и моли, да се његова ранија понуда од 10/22 фебруара ове год. сматра сада за не важећу, јер је основа понуди она стилизација, каква је данас Гл. Одбором усвојена, нарочито и с тога, што и његова група не пристаје другчије. Затим моли, да Одбор, ако скуп друштвени неби усвојио његову понуду даде њему првенство под истим условима према другим понуђачима.

Одбор решава, да се прва понуда (10 фебруара) сматра. за неважећу и да се о томе изда писмено г. Штпрингеру и Каселу. А односно његове молбе Одбор му не може дати никакво решење, јер на скупу један део одбора одступа, али лично обећање вољан му је дати.

Бр. 3.

Прочитано је писмо г. министра војног, којим јавља Гл. Одбору да је за главни друштвени скуп именовао г. др. Саву Шетровића санитетског пуковника за заступника војног министарства. Председник Главног Одбора.

члан, дрожжавноћ савета

В. Вујовић.

Бележио Секретар Главног Одбора М. Ст. Марковић.

aza abba O aaa

da Cm act

ik me