Izveštaj o radnji srpskog društva „Crvenoga krsta“

36

на пијацу, за то вредност скаче. А ево зашто још скаче вредност срећака Црвенога Крста: неки дају лозове и на отплату, на купци даду само пет динара и имају права да играју, и онда им услед тога скаче цена.

Али, господо, ми нетерамо публику да она мора играти, и ми немамо апсолутно ништа од тога, хоће ли се ти лозови продавати више или мање. Виа

Дакле замерка господина д ра Марковића апсолутно је неоснована, да је Црвени крст могао утицати на продајну цену његових срећака.

Што се тиче извештаја, сви ми стари чланови знамо, да ве увек лрво на збору извештај прочита, па тек кад га збор одобри, онда се штампа и раздаје члановима Не може се извештај, који још није усвојен и апробиран од главнога скупа, у напред штампати, јер то није какав елаборат или пројекат законски. Ви извештај можете одобрити или не одобрити, и према томе он се не може штампати у напред.

Дакле Управа Црвеног Крста је од почетка до краја коректно поступила и ја мислим, ако је збор добро обавештен, да пређемо на читање даљих извештаја, а ако треба још обавештења ми стојимо увек на расположењу, да та обавештења дамо.

Председник. — Прима ли годишњи скуп извештај о раду друштвеном за 1906. тодинуг (Прима се)

Сад долази на ред извештај о новчаном стању друштвеном за 196, год. -

Блатајник Михајло Јовановић. — Прочита извештај о новчаном стању. (Види ст. ХХХУП—ХХХ1ТХ).

Затим прочита извештај прегледача рачуна, (Види стр. Х|)

Председник. — Прима ли збор овај извештајг (Грима). Сад долази: саопштење о стању магацина. СЕКРЕТАР Д-Р Воз. Сувотикћ. — Господо, као што вам је

познато срп. друштво Црвенога Крста има два магацина: један је магацин при главном одбору у овом дому, а други је у Нишу, у Нишком Дому. Мени је част да вас известим да је стање магацина у Београду потпуно исто као н 1905. године; нити је шта куповано, нити је шта узимато, и према томе не бих имао ништа ново да додам, него да вас упутим на извештај од 1905. године, који ће део из тог извештаја бити прештампан и у извештају за 1906. годину. (Види стр. ХР).

Нишки одбор поднео је Главном Одбору свој извештај, да ни у њиховом магацину није било никакве промене, већ да је све у најбољем реду. У нишком магацину налазе се три колоне наших кола за пренос рањеника, и то у најбољем

мара

арене

ere Me aq Way azz PS

mv

re

Брун ријеци

SE У

уља

певају