JUS standardizacija
32
ČSN 23 0210/59 ČSN 23 0215/59 ČSN 23 0218/59 ČSN 23 0219/59 ČSN 23 0276/59 UNE 41 017/53
Čekići obućarski.
Čekići potkivački
Čekići za otkivanje kosa — jednostrani Čekići za otkivanje kosa — dvostrani Čekić letvičar krovni sa držaljom Čekić stolarski
DK 621.883 — Ključevi za viike
UNE 26 073/53
Kukasti ključevi
DK 637 — Proizvodi od domaćih životinja
ČSN 57 0531 /58
ČSN 57 0533 |/58 ČSN 57 0645 /55 ČSN 57 7238|/55 PN A 82110/56
PN A 82111/56
PN A 82112/56
PN A 82113/56 ·
PN A 82114/56 PN A 86028/54
PN A 86103/57 PN A 86104/57 PN A 86106/57 PN A 86107/57 PN A 86108/57 PN A 86110/57 PN A 86126/57 PN A 86127/57
PN A 86142/58 PN A 86143/58 PN A 86144/58 PN A 86204/54 S.I. 115/56 S.1. 23757 S.I. 244/|57 UNE 34 100/50
UNE 34 101 /52
· Maslac.
Metode ispitivanja proizvoda od mleka i proizvoda sušenih, kondenzovanih i smrznutih.
Metode ispitivanja maslaca.
Kiselo mleko i mlaćenica.
Prerađevine od mesa. Krakovska salama. Meso i mesni proizvodi. Određivanje sadržaja vode.
Meso ı mesni proizvodi. Određivanje sadržaja masti.
Meso i mesni proizvodi. Određivanje sadržaja kuhinjske soli.
Meso i mesni proizvodi. Određivanje sadržaja belančevina.
Meso i mesni proizvodi. Određivanje
sadržaja nitrata i nitrita.
Kisela i slatka pavlaka (skorup). Određivanje kiselosti.
Mleko. Određivanje gustoće
Mleko. Određivanje sadržaja masti. Mleko. Određivanje suve materije. Mleko. Određivanje sadržaja laktoze. Mleko. Određivanje sadržaja hlora. Mleko. Ispitivanje dejstva pasterizacije. Mleko u prahu. Određivanje kiselosti. Mleko u prahu. Određivanje sadržaja pepela. . Maslac. Određivanje pH u tečnom delu. Maslac. Određivanje broja osapunjenja. Određivanje jodnog broja. Maslac. Određivanje sadržaja vode. Beli, meki sir.
Pavlaka.
Kisela pavlaka. : =
Kravlje mleko. Klasifikacija, karakteristike i metode ispitivanja.
Mleko u prahu. Klasifikacija, karakteristike i metode ispitivanja.
DK 663.4 — Pivo. Proizvodnja slada
PN A 79067/55 PN A 79068/55
PN A 79070/55 PB A 79071 |/55
PN A 79072/55 PN A 79094/57 PN A 79095 |/57 PN A 79096/57
TGL 5992/58 Emp.
DK 663.5 — Alkohol
ČSN 66 0810/56 ČSN 66 0811 /56 ČSN 66 0814/56
Pivarski slad. Laboratorisko određivanje bistrine i boje sladovine.
Pivarski slad. Određivanje vremena ošećerenja. Pivarski slad. Određivanje dužine klice. Pivarski slad. Određivanje sadržaja ekstrakta. Pivarskislad. Određivanje krupnoće slada Svetlo pivo.
Pivo-porter.
Klasifikacija piva.
Ispitivanje pivarskog i industriskog ječma. Određivanje klijavosti.
Sirovi špirit od krompira. Sirovi špirit od repe. Sirovi špirit fabrika kvasca.
ČSN 66 0825 /56 PN A 79523/56
Rafinisan (prečišćen) Ššpirit. Sirovi špirit industriski.
DK 663.81 — Sokovi od voća
S.A.B.S. 569/56
Konzervisan sok ananasa.
DK 663.94 — Surogati kafe
ČSN 58 1310/55
DK 663.97 — Duvan
TGL 3680/58 TGT 3680/58
TGL 3680/1958
Surogati kafe. Pšenična i sladna kafa.
Ispitivanje duvana ı duvanskih prerađevina. Određivanje sadržaja vode. Ispitivanje duvana ı duvanskih prerađevina. Određivanje sadržaja nikotina. Ispitivanje duvana i duvanskih prerađevina. Određivanje sposobnosti tinjanja.
DK 664.1 — Industriia šećera
ČSN 56 5820/57
Boja od šećera (karamel).
DK 664.6 — Prerada žitarica TGL 3685/58 Empf. Ispitivanje pšenice i pšeničnog brašna.
TGL 3689/58 Empf. TGL 3690/58 Empf.
TGL 3937/58 Empf.
S.I. 26257 UNE 34 400/52
Određivanje vlažnog lepka.
Ispitivanje proizvoda od pšenice . Određivanje stepena kiselosti.
Ispitivanje pšenice i proizvoda od pšenice. Određivanje pepela.
Ispitivanje testenina. Određivanje gubitka pri kuvanju.
Makarone i testenina
Pšenično brašno.
DK 664.95 — Riblie konzerve
S.A.B.S. 325757 S.A.B.S. 585/57 S.A.B.S. 587/57 UNE 34 801 /53
Kongzervisan sok jastoga.
Brzo smrznuta riba. Konzervisana riba sem bakalara. Priprema i konzervisanje bakalara.
DK 665.22 — Životiniske masti
ČSN 58 0320/55
Sirova svinjska slanina
DK 667.1 — Oplemenjiavanje tekstila
TGL 619759
Mašine za doradu tekstila. Uređaji za dekapiranje. Tehnički uslovi.
DK 669 — Metalurgija ASTM A 185/56 T Zavareni proizvodi od čelične žice za
ASTM A 27244 T
ASTM B 187/55
ASTM B 188/56
ASTM B 298/56 T
B.S. 24: Pa:t. 3A/59
B.S. 1407/59 B.S. 3072/59 B.S. 3074/1959 B.S. 3083/59 CSA B 131.2/58
CSA G 4-58 CSA G 40/58
armirani beton.
Ispitivanje magneto fluksom i kontrola komercijalnih čeličnih odlivaka.
Bakar za sabirnice u obliku šipki i profila.
Bešavne bakarne cevi za.sabirnice. Meka odnosno žarena bakarna žica prevučena srebrom.
Gibnjevi u čelici za gibnjeve. Valjani materijal za železnice.
Visoko ugljenični svetli čelik (srebrnasti čelik).
Limovi od nikla i njegovih legura. Cevi od nikla i njegovih legura. Pocinkovani talasasti limovi za opšte svrhe.
Cevi i fitinzi od livenog gvožđa za vodu i druge tečnosti, livene u peščanim kalupima.
Uže od čelične žice, za opštu upotrebu. Konstrukcioni čelik.
CSA HA SERTES|58 Aluminijum i aliminijumske legure. CSA H.I. SERTES/58 Kodeks za označavanje legura i stanja
CSA HP—2|1957
za negvozdene metale i legure. Olovo u bloku.
STANDARDIZACIJA