JUS standardizacija

Sadržaj Biltena 1/2/1981. godine

„Metode za određivanje granulometrijskog sastava mlevenih prirodnih punila (praha) sa posebnim osvrtom na sedimentacione metode” (Deo 2)

Mr Lazar JEVTIĆ, dipl. ing.

Borivoje AREŽINA, dipl.ing. -„.... e 5

„Uticaj standardizacije na kvalitet poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda” Milan KRAJNOVIĆ, dipl. ecc. Života ŽIVKOVIĆ) dipliing:. „u... O M. 13

aa i O _ ___ "S BWA|WiEENN simu uPaAoČuI TBM ______ „,„Tehničko-tehnološka usaglašavanja prevođenja starih marnih jedinica u nove”

Mirko'R:IST ICP diplžing:% 00000 ay O 0 aa O E 19

„Razvoj standardizacije u oblasti žice za namotaje u Jugoslaviji” Milenko DOVIJARAC, dipl.ing. ....... i 30 pa u a O O SR O RAR RR RNA VA VM AMI KALC.S K„Savremena organizacija zdravstvene zaštite — standardi i

tipizacija medicinske opreme”

S. HADŽIALIĆ, B. SKUPNJAK,S. LAKETIĆ......... 32 O CM e uu au I_B -_ uu=ı ME Ma MM

„Standardizacija i dosledna kontrola kvaliteta — presudni

činioci uspešnog domaćeg i međunarodnog prometa voća i

povrća”

Prof. Dr Dušan STANKOVIĆ................... 35

Contents 1/2/1981

„Methods for determination of particles distribution of grinded extenders with special point to the sedimentation methods” (Part 2)

Mr Lazar JEVTIĆ, dipl. ing.

Borivoje AREŽINA, dipl.ing. „.... 5

„The influence of standardization on the quality of agricultural and food products” Milan KRAJNOVIĆ, dipl. ecc. Života ŽIVKOVIĆ, dipl.ing........... a. 13

a a ___UU—IVI.__ _— | ____ _ _ _ _ _ | _— | _— | _—__——–– —I„Technical harmonisation of the old measuring uilits con-

version into new ones“

MirkojRISTiICHdipičingt0}} 070, A a aa e O A 0.0 O aa e 19 „The development of standardization in the field of winding wires in Yugoslavia”

Mielnko DOVIJARAC, dipl.ing. ......... i i. 30 „Modern organization of health protection — standards and redaction of medical equipment type"

S. HADŽIALIĆ, B. SKUPNJAK,S. LAKETIĆ......... 32

„Standardization and strict quality control — essential factors of successful home and international trade of fruits and vegetables”

Prof. Dr Dušan STANKOVIĆ......... a. 35