JUS standardizacija
ISO/TC 26 ISO/DIS 4743
ISO/DIS 5959
ISO/DIS 7266
ISO/TC 27
ISO/DIS 1953
ISO/TC 28
ISO/DIS 2137
ISO/TC 29
ISO/DIS 234/1
— Bakar i legure bakra
„Legure bakra. Određivanje sadržaja nikla kao legirajućeg elementa. Titrimetrijska metoda“
„Bakar i legure bakra. Određivanje bizmuta kao nečistoće. Spektrometrijska metoda sa dietilditiokarbamatom“ „Bakar i legure bakra. Određivanje sadržaja sumpora. Titrimetrijska metoda sagorevanjem“
Čvrsta mineralna goriva
„Kameni Granulometrijska
analiza“
ugalj.
Nafta i proizvodi od nafte
„Proizvodi od nafte. Masti za podmazivanje. Određivanje penetracije konusom“
— Sitan alat
„Turpije i rašpe. Deo 1. Dimenzije“
ISO/DIS 2857/DAM 1 „,Brušeni ureznici za ISO-metri-
ISO/DIS 5609.2
ISO/DIS 6103.2
ISO/TC 31
ISO/DIS 4249/2
ISO/TC 33
ISO/DIS 5013
ISO/TC 34
ISO/DIS 2962
ISO/DIS 4120.3
174
čki navoj. Tolerancije od 4H—8H i od 4G do 6G, za krupan i sitan korak. Tolerancije za izradu reznog dela“ „Noseće ploče za unutrašnje struganje. Dimenzije“ „locila. Statičko uravnotežavanje tocila“
Pneumatici, naplaci i ventili
„Pneumatici i naplaci za motocikle (serije sa kodiranim dimenzijama). Opseg opterećenja pneurnatika“
— Vatrostalni materijal
„Matrostalni proizvodi. Određivanje modula loma na povišenoj temperaturi” Poljoprivrendo-prehrambeni proizvodi „Sir i topljeni sir. Određivanje ukupnog sadržaja fosfora. Fotometrijska metoda“
„Organoleptička ispitivanja. Metodologija. Triangularno ispitivanje“
ISO/DIS 6649
ISO/DIS 6465 ISO/DIS 6479 ISO/DIS 6576 iSO/DIS 6577 ISO/DIS 6610 ISO/DIS 6658
ISO/DIS 6732
ISO/DIS 6755 ISO/DIS 6756 ISO/DIS 6757
ISO/DIS 7563 ISO/DIS 7700
ISO/TC 35 ISO/DIS 787/15
ISO/DIS 842
ISO/DIS 2495
ISO/DIS 6441.2
ISO/DIS 6503.2
iSO/DIS 6713.2
ISO/DIS 7724/1
ISO/DIS 7724/2
ISO/DIS 7724/3
ISO/DIS 7784
„Meso i proizvodi od mesa. Detektovanje i prebrojavanje Clastridium perfringes (Referentna metoda)“ „Kumin u celosti. Specifikacija“ „Slatko jezgro koštice kajsije“ „Lovor. Specifikacije“
„Oraščić i muškant. Specifikacije“ „Mleko. Prebrojavanje mikro-organizama. Tehnika prebrojavanja kclonija“ „Organoleptička ispitivanja. Metodologija. Opšte uputstvo“
„Mleko i prozvodi od mleka. Odredivanje sadržaja gvožđa. Spektrofotometrijska metoda. (Referentna metoda)“
„Sušena višnja. Specifikacije“ „Oljuštena pinija. Specifikacije“ „Jezgro koštice mahaleb višnje. Specifikacije“
„Sveže voće i povrće. Rečnik“ „„Žitarice. Provera kalibracije vlažnih materija“
Boje i lakovi
„Opšte metode za ispitivanje pigmenata i punioca. Deo 15: Upoređivanje otpornosti prema svetlosti pigmenata za boje sličnih tipova“ „Sırovi materijali za boje i lakove. Uzimanje uzoraka“
„Plavi pigmenti na bazi gvožđa. Tehnički uslovi i metode ispitivanja“ „Boje i lakovi. Ispitivanje zipčastim zarezom. (Sferični ili piramidalni)“ „Boje i lakovi. Određivanje ukupnog olova. Atomsko absorpciona spektroskopska metoda plamenom“
„Boje i lakovi. Priprema kiselih ekstrakta iz boja u tečnom obliku ili u obliku praha”
„Boje i lakovi. Kolorimetrija. Deo 1: Principi“
„Boje i lakovi. Kolorimetrija. Deo 2: Merenje boje“
„Boje i lakovi. Kolorimetrija. Deo 3: Izračunavanje razlike u boji“
„Boje i lakovi. Određivanje otpornosti prema abraziji“
Standardizacija 1983./br. 5—6