JUS standardizacija

ISO/TC 26 ISO/DIS 4743

ISO/DIS 5959

ISO/DIS 7266

ISO/TC 27

ISO/DIS 1953

ISO/TC 28

ISO/DIS 2137

ISO/TC 29

ISO/DIS 234/1

— Bakar i legure bakra

„Legure bakra. Određivanje sadržaja nikla kao legirajućeg elementa. Titrimetrijska metoda“

„Bakar i legure bakra. Određivanje bizmuta kao nečistoće. Spektrometrijska metoda sa dietilditiokarbamatom“ „Bakar i legure bakra. Određivanje sadržaja sumpora. Titrimetrijska metoda sagorevanjem“

Čvrsta mineralna goriva

„Kameni Granulometrijska

analiza“

ugalj.

Nafta i proizvodi od nafte

„Proizvodi od nafte. Masti za podmazivanje. Određivanje penetracije konusom“

— Sitan alat

„Turpije i rašpe. Deo 1. Dimenzije“

ISO/DIS 2857/DAM 1 „,Brušeni ureznici za ISO-metri-

ISO/DIS 5609.2

ISO/DIS 6103.2

ISO/TC 31

ISO/DIS 4249/2

ISO/TC 33

ISO/DIS 5013

ISO/TC 34

ISO/DIS 2962

ISO/DIS 4120.3

174

čki navoj. Tolerancije od 4H—8H i od 4G do 6G, za krupan i sitan korak. Tolerancije za izradu reznog dela“ „Noseće ploče za unutrašnje struganje. Dimenzije“ „locila. Statičko uravnotežavanje tocila“

Pneumatici, naplaci i ventili

„Pneumatici i naplaci za motocikle (serije sa kodiranim dimenzijama). Opseg opterećenja pneurnatika“

— Vatrostalni materijal

„Matrostalni proizvodi. Određivanje modula loma na povišenoj temperaturi” Poljoprivrendo-prehrambeni proizvodi „Sir i topljeni sir. Određivanje ukupnog sadržaja fosfora. Fotometrijska metoda“

„Organoleptička ispitivanja. Metodologija. Triangularno ispitivanje“

ISO/DIS 6649

ISO/DIS 6465 ISO/DIS 6479 ISO/DIS 6576 iSO/DIS 6577 ISO/DIS 6610 ISO/DIS 6658

ISO/DIS 6732

ISO/DIS 6755 ISO/DIS 6756 ISO/DIS 6757

ISO/DIS 7563 ISO/DIS 7700

ISO/TC 35 ISO/DIS 787/15

ISO/DIS 842

ISO/DIS 2495

ISO/DIS 6441.2

ISO/DIS 6503.2

iSO/DIS 6713.2

ISO/DIS 7724/1

ISO/DIS 7724/2

ISO/DIS 7724/3

ISO/DIS 7784

„Meso i proizvodi od mesa. Detektovanje i prebrojavanje Clastridium perfringes (Referentna metoda)“ „Kumin u celosti. Specifikacija“ „Slatko jezgro koštice kajsije“ „Lovor. Specifikacije“

„Oraščić i muškant. Specifikacije“ „Mleko. Prebrojavanje mikro-organizama. Tehnika prebrojavanja kclonija“ „Organoleptička ispitivanja. Metodologija. Opšte uputstvo“

„Mleko i prozvodi od mleka. Odredivanje sadržaja gvožđa. Spektrofotometrijska metoda. (Referentna metoda)“

„Sušena višnja. Specifikacije“ „Oljuštena pinija. Specifikacije“ „Jezgro koštice mahaleb višnje. Specifikacije“

„Sveže voće i povrće. Rečnik“ „„Žitarice. Provera kalibracije vlažnih materija“

Boje i lakovi

„Opšte metode za ispitivanje pigmenata i punioca. Deo 15: Upoređivanje otpornosti prema svetlosti pigmenata za boje sličnih tipova“ „Sırovi materijali za boje i lakove. Uzimanje uzoraka“

„Plavi pigmenti na bazi gvožđa. Tehnički uslovi i metode ispitivanja“ „Boje i lakovi. Ispitivanje zipčastim zarezom. (Sferični ili piramidalni)“ „Boje i lakovi. Određivanje ukupnog olova. Atomsko absorpciona spektroskopska metoda plamenom“

„Boje i lakovi. Priprema kiselih ekstrakta iz boja u tečnom obliku ili u obliku praha”

„Boje i lakovi. Kolorimetrija. Deo 1: Principi“

„Boje i lakovi. Kolorimetrija. Deo 2: Merenje boje“

„Boje i lakovi. Kolorimetrija. Deo 3: Izračunavanje razlike u boji“

„Boje i lakovi. Određivanje otpornosti prema abraziji“

Standardizacija 1983./br. 5—6