Kolo

3

г

Мипистар Рајха др. Тот, осни вач чувене „Организације Тот" ичгубио је живот приликом вршења своје војничке дужности у једној авионској несрећи. (Го1оз: Ве1ага<1ег ВЈШаеепШг)

Лево — Џип и кепец. Редакција туринског листа Ђорнале" имала је недавпо необич• ну посету. Један џин са севера Финац Вајно Миљрипе, висок 2,51 метра, појавио се у редакцији са својом „колегипицом" лилипутапком Еливабетом Цеулнеу.

кој дворани сајма у Хелсинкију, приређепа је великп изложба ратног плепа који су заплениле финске

трцпе у салагињем рату протпв Совјетске Русије.

Генерални инспектор грађевипарства професор IIIпер који је наименоеап за министра Рајха за паоружање и муницију, после смрти др. Тота. IIнжењер IIIпер постао је истовремен о и генерални инспектор за градњу друмова као и генерални инспектор вода и енергије.

Лево — Нов апарат за рачунање пронашао је један хемичар у Протекторату. Апарат је тежак свега 75 грама и, како се види на слици, може да стане у шаку. Помоћу њега, могу да се ' врше рачунске радње множења и делења за које су се раније унотребљавали апарати од два метра у пречнику. Овај апарит ће нарочито добро доћи грађевинарима, занатлијама и техничарима, јер се свака поменута радња може да изврши за неколико секупд и.

Десно — Традиционална скакаоница Норвешке Холменкол про-'славила је ових дана 50-годишњицу свог постојања. Приликом отварања ове скакаонице 1892 године постигнут је, за оно време, нечувени рскорд ол — 22 метра.

Десно — У вели-