Magacinska služba u ratno doba

Привремени магацин пуне се на месту, и попуном из позадњих магацина,

Друмски магацини пуне се и допуњују из оне околине, која се за магацин одреди, а у недостатку и из других сталних магацана.

Главни магацини пуне се или од народа. или државном набавком или напослетку из окола у ком су магацини.

„епоџ пуне се за времена државном набавом. Но

За набаву од окола или народа овлашћени су органи за набдву, што ће се увек нарочито заказати.

Интенданти појединих дивизија морају тачан преглед имати о храни оних магацина, којима ће бењихове дивизије служити.

Исто то важи иза комесаре самост. администрујућих јединица. кад су магацини у заплави њиховог војишта,

Главни интендант треба да зна стање свију магацина, — ако је могуће у детајљу — зато ће све управе магацинске јављати редовно сваког 5. дана о стању својих магацина изј= зимајући случај да је стање непроменљиво, или ако се друкче не нареди

М. Каквоћа храче,

Храна мора бити добро питајућа, здрава да не заузима велики обим, да је способна за дуги и безтрекидни транспорт и да се лако од квара чува.

раван.