Male novine

РИПАЊСКА АКДИОНАРСКА

има велику количину израђеног Роман Цемента и продаје тако јеФтино, да је у цени врло мала разлика од цене обичног креча, а колико је цемент бољи од креча (нарочито познати Рипањски Цемент) то је сваком познато. Обраћа се пажња предузимачима, да је цемент много бољи и знатно Јвфтинији, него што је пре био, јер се израђује под надзором стручњака. Трговцима, који су вољни купити за препродају, поред јеФтине цене, дајемо известан процент. Пор\џ5ине прима друштвена канцеларија Трговачка ул. бр. 5. (где је такођер главно стовариште за продају испод 1. вагона), Фабрика у Рипњу и друштвени повереник г. Глиша Јосиповић трг. и извршују се брзо и тачно. 335 УПРДВА.

Ж 8 Ж

ж ж

| КОКАНОВИЋ I 8АСИЋ Овлашћени продавци ерећака Срп, Држ, Кпаене Ш Лутрије у Београду Стављају до знања својим муштеријама и осталој | п. публици да су нове срећке за ? I КЈ1. 24-ОГ К0Ј1А ГОТОВЕ Д, и могу се код истих добити у свима поделама и раз■» ним бројевима Ј ј Вучење I класе извршиће се 10. јула 1902. год. Цена је срећкама целој 24 дин., половини 12 дин., четвртини 6 дин. и осмини 3 дин. Поруџбине по пријему уплате како из Србије тако и из иностранства извршујемо одмах и о свом трошку. Планове играња листе извученмх добитака и сва обавештења дајемо басплатно. Уплату за срећке треба слати непосредно на нашу Фирму, а то је најлакше и најсигурније поштанском упутницом а где нема упутничког саобраћаја у писму са означеном вредношћу. Препоручујући се поштованој публици учтиво је позивамо да се за куповину срећака изволи обратити на нашу Фирму Београд, Јуна 1902. год. К0КАН0ВИЋ и ВЈШИЋ овлашћени продавци срећака 338 Срп. Држ. Клаене Лутрије у Београду.

I ш & :

!

ПОЗИВ НА КУПОВИНУ СРЕЋАКА КОД • • ДАВ1ДА Ј. ФАРЕ1 • • ОВЛАШЋЕНОГ ПРОДАВЦ* СРЕЋДКА КРДЉ. СР.П ДРЖ КЛДСНЕ ЛУТРШЕ Могу се већ добити нове срећке за I жл. 24. кола и позива п. п. и муштерије како из Београда тако и из унутрашњости Србије и из иностранства на куповину срећака. Моја је радња увек срећом праћена; т»ко и у прошлом колу добивена је премија од 200.000 Динара који је лоз продат из моје радње. Тако исто и у ранијим колима добивени су из моје радње и остали згодитци од : „ 50.000, «00,30.000,2010,15.000,10.000 ИТ.Д. зато, кс купи лоз из моје радње са векиком вероватношћу може се надати, да ће до каквог великог згодитка доћи. Купцима из унутрашњости и иностранства шаљем план и зваиичну листу по свршетку вучења бесплатно. Цена је срећкама: цео лоз 24 дин,; половина 12 дин.; четвртина 6 дин. и оемина 3 динара. Новац за срећке најлакше је слати поштанском упутницом Вучење за прву класу овога нола биће 10. јула ове год. ДАВИД Ј. ФАР^И 318 Уаун Миркова ул. бр. 3. до општине београдске

^ •• МНЈБКЦИЈЛ КАПС7Х1 ВВЖ1ТА1Е ф § § ЈпјесКоп е{ сарзиИез уеде1а11ез м

44 Сигурно сретство противу акутног и кроничног (»зстарелог) бленоричиог цурења ТР51ПЕРА, КАНКОВА код мушких, као и белог ирања (флуса) код женских. Цена инјекцији 2.50 дин и капсулама 3 дин. У Србији може се добити свмо у апотеци код Срп, Краља Александра I. Николе Ј. Марића у Веограду. ШПРИЦЕВА равних : стаклених, металних, каучука, гуме, за женске и мушке; Иригатора разних од 4 дин. иа на више, суспензорнја, нотока (превервативе). Поруџбине ив унутрашњости по пријему новца или уа доплату шаљу се под дискрецијом одмах. 278*

>

осххххххх и ж гжм']вжж]ц;и у ^ 101 Д1ш вшш" # Јав^ам поштованој публипи даћу од данас почети точити ПИЛЗЕНСКО ПИВО Ј? из прве признате грађанске пиваре из Пилзена које И је одликовано на свима изложбама са највећим на- К градама. X С поштовањем к 387 КЛРЈШ 11Р @ЖС1 кххххххххххххх ^ххххххххххххх:"

ХХХХХХХХХХХХХХХХХХ?*

ПРВИ ЗАВОД ЗА ЛЕЧЕЊЕ В0Д0М

МАС»ЖОМ. В1КТРИЦВТВТШ НС ШВБДСКОМ ГИМНАСТИКОМ

ДР. А. ФАРКИЋА БЕОГРАД КНЕЗ МИХАИЛОВ ВЕНАЦ ВР. 21. у сопственој кући Кнкз Михаилов венац 21, преко Малог Ка лимегдана отпоче је овогодншњу севону. Опробан као најбшки начин лачења следећнх болести: за све врсте нервних болестн као: Неурастенију, Хипохондрију, Хистврија, Табес, Неуралгкју свију врста особито Ишијас, неспавање, несвестицу, и разне врсте узетости. Реуматизам мкшића и зглавака, м укочености истих костобоља (81сћ1;), маложрвност, катара плућа и марамице. Разне аномалије органа за верење као хатар »кедудца и црева, проширење телудца, атонија црева и јако гојење и болести полних органа. Завод је уређен по најновнјем смстему и снабдевен оригинахним апаратима и свима потребама као и у жругим заводима на страни. У ваводу се могу добити сва, вештачм иинерална купања. У заводу се врше све врсте масаже и електризирања, и све друге процедуре, где на услузи стоје вешти днпломирани страни масери и масерке. Завод је отворен радним даном целог дана и за мушке и женске, а празником само до подне. Лекар Завода прима болеснике у Заводу од 7—9 и пре подне од 2—4 по подне. За ширу публику стоје базени и тушеви на расположењу од 11—1 и од 6—9 сахата по подне.

234

ДР. А ФДРКИЋ лекар Завода

аоЗ

МАЈ1Е НОВИНЕ Најбол>е је претп/јатити код &вз>је месне пеште.

,Е лектричка Н ова Т рговачка Ш тампарија " (преко пута Нар, Банке) Дубровачка улица број 9.

Одговорни уредник Г1ера Тодоровић Св. Савска улица бр. 22