Narodna skupština

НАРОЛНА СКУПШТИНА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 0 РАДУ СРПСНЕ НАРОДНЕ СНУПШТИНЕ

ИЗЛАЗИ СВАКИ ДАН ЗА ВРЕМЕ СКУПШТИНСКОГ РАДА НРВТИЛАТУ ПРИМА КРАЉЕВСКО-СРПСКА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ЦЕНА ЈЕ ЛИСТУ : ЗА. СРВИЈУ 6 ДИН. МЕСЕЧНО ОД ЈВДНОГА ВРОЈА 0*40 ДИН. ЗА ОТРАНВ ЗВМЉЕ ПОШТАНОКОГ САВЕЗА 15 ДИН. МЕОЕЧНО

УРЕЂУЈУ СКУПШТИНСКИ СЕКРЕТАРИ I Р анко П етровиђ, Д оброслав Р ужиђ,, Љ ув , II, Ђ ириђ.

Број 57

УТОР&К 5 ФЕБРУАРА 1891

Година I

51 САСТАНА!^ 31 јануара 1891 год. у Веограду.

ИРЕДСЕДАВАО 110 ГПРЕДСЕДНИК Димитрије Кати!

Овлашћујемо Нашег министра унутрашњих дела, да поднес Народној Скупштини предлог: да се село Пударци у срезу грочанском округа подунавског, одвоји од општине дражањске и за себе образује општину. Наш мпнистар унутрашњих дела нека по овоме поступи. 28 јануара 1891 год.

у Београду.

СЕКРЕТАР Љуб. Јоксимови^. (НАСТАВАК) Са овим допунама гласиће овако: 1 6 Према томе да се жнтељство и начин занимања у варошима, нарошицама, или селима, тако временом измени да више не одговара до ондашњем наименовању, по решењу Народне Скупштине, Краљ на предлог министра унутрашњих дела, може наименовање, према новом стању променити. Но варош или варошица да се на ново именује, поред осталих услова мора имати најмање пет стотина пореских глава. ПОБУДЕ: Да се не би давала наименовања нојединим незнатним местима, варошице, што је за прошлих десет година на штету моралног и економног стања на,родног чињено од стране појединих министара, само да се задовоље прохтеви појединих партизана, то предлажем да одселе за овакве случајеве решава Народна Скупштина, према наведеним допунама. 2 9 ^ануара 1891 год. Веоград. ПРЕДЛАГАЧ Новак Милошевић НАР. ПОСЛАНИК. Потпредеедник — Овај предлог упућује се надлежном одбору. Изволте чути неколико указа Краљевских Намесника. Секретар чита: У ИМЕ ЊЕГ0В0Г ВЕЛИЧАНСТВА АЛЕКСАНДРА Т по милости божјој и вољи народној Краља Србије МИ НРАљЕВСНИ НАМЕСНИЦИ На предлог Нашег министра унутрашњих дела, а по саслушању министарског саг^ета на основу члана 3 4 Устава.

Јов. Ристић с. р. К. Протић с. р. Ј. Бели-Марковић с. р. Мгтистар унутрашњих дела, Св. Милосављевић с. р. Предлог гласи: КРАЉЕВСКО-СРПСКО Министарство унутр. дела ПБр. 202 4 5/90 2 8 јануара 1891 год. у Београду. Народној Скупштини Сељани села Иударца, које са селом Дражањ сачињава општину дражањску у срезу грочанском округа подунавског, моле да се одвоји од општине дражањске и да за себе образују општину »Пударачку." Пошто сам се из приложених '/. акта уверио, да су испуњени услови из члана 2, 3 н 4 закона општинског н да је село Дража .Б и без села Пударца у могућности да остане као оиштина и пошто има довољан број пореских глава, — то част ми је предложити Народној Скупштини, да она изволп на основу члана 5 истог закона решити: „да се село Пударци у срезу грочанском округа подунавског, одвоји од општине Дражањске, и да само за себе образује опшгину под називом »Општипа Нударска." Министар унутрашњих дела, Св. Милосављевић, с. р. У ИМЕ ЊЕГОВОГ ВЕЛ.ИЧАНСТВА АЛЕКСАНДРА I по милости божјој и вољи народној Краља Србије МИ КРАЉЕВСКИ НАМЕСНИЦИ На предлог Нашег министра унутрашњих дела а по саслушању миииетарског савета, на основу члана 3 4 Устава.