Narodna skupština

НАРОДНА СКУПШТИНА СЛУЖБЕНИ ЛИСТ 0 РАДУ СРПСКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ

цч.1азн спаки даи за време скушнтпнског рада ♦ » ■ ИРЕТНЛАТ. 1 ' ПРНИА краљевско-ср11ска државна штампарија

ЦЕПА ЈЕ ЛПСТУ; ЗА СРБИЈУ 6 ДИН. МЕСЕЧНО ОД ЈЕДНОГА ВРОЈА 0"-10 ДНН. ЗА СТРАНЕ ЗЕМЛ.К НОШТАПСИОГ САВЕЗА 15 ДИП. МЕСЕЧНО

УРЕЂУЈУ СКУПШТИНСКИ СЕКРЕТАРИ Р анко П етровић , Д оброслав Р ужић , Љ уб . П. Ђ ирић,.

Број 128

СРЕДА 17 АПРИЛА 1891

Годииа I

97 САСТАНА^; 17 марта 1891 год. у Београду председавао председник Димитрије Кати^ секретар Љуб. П. Иири& (НАСТАВАК) (Одборока рошвња о шолбама и жалбама) Јеврема Пвановпћа нз Сибимиља, суда општнне плошке, еснаФа лебарског из Лознице, Мише Стошића из Нрибоја, грађана из Глоговца, Тасе Лазаренића из Јагодине, сељана из Богатића, Милисава Трипковића из Јелице, суда оплтине грабовичке, спештеника из округа крагујевачког, }Кивојина Крстнћа среског писара , Косте Талића концесионара врањске баи ,е, запатлијског еснака нз Пирота. Свд до сад поменуто молбе и жалбе одбор је мишљења да се арено њих аређе на дневни ред. 2. Молбе : Обућара из Алексинца, сељана из Вранића, сељана из Ојковице, еснафа меанског пз Д Милановца, грађана вароши Крагујевца, сељана села Камијева, сељана из среза моравског, грађана општине ђуниске, Арсе Грубића и још 18 општинских писара из Лесковца, школског одбора из Мерћеза, сељана општине градачке, Др. Ерчина Штранга, Никоде Будимировића из Брежана, суда општине десићске, еснаФа лончарског опанчарског и ужарског капетана из Врање, Љубомира Миличевића и Ђорђа Максимовића пз Д. Црпућа, сељана из општине градачке, Лована Ригожарског Јанка Вукасовића капетана, и сељана из Богатића. Све ове под 2. споменуте молбе и жалбе одбор је мишљења да их не треба подносити Скупштини. 3. Молбе: епископа нишког Јеронима, Томе Јоваповића бив. пандура нз Београда, грађана из Наталинаца, сељана Доње Стопање, сељана села Љутеша, сељана села Топлаца, суда општине доњо-краваричке, Васе Стојића из Крушице, сељана из округа ужичког и ваљевског, Радоја Игњатовића, Милије Васића из Глоговца, сељана осам општина из округа ужичког, сељана Горњег Драговља, сељана села Слатине, Милана Радивојевића свештеника из Кушпљева, грађана села Шебета, Велислава Раковића пз Трешњевице, сељана из Лешнице, сељана из Мерћеза, сељана села Кулича и Сгојана Наумовића из Краљева. За ове је одбор мишљења да нх треба упутити поЈединим министрнма. 4. Молбе: Саве Грујића ђенерала, Димитрија Ђурића ђенерал -штабног пуковника, Љубомира Марковпћа ђакона и учитеља, Димитрија епископа нишког, Јована Младеиовића порезника, Милана Митроиића телеграФнсге из Врање, Проке Симића бив. државног шумара, СоФпје Филиновића из Београда и ПићпФора Дучпћа архи.мандрита.

Све ове под их треба уважити. 2 7. Фебруара 1881 Београд

известилац А. Ратарац

4 споменуте молбо одбор је мпшљења да

председник одбора, Ђ. Анђелковић

Продседник — Претрес по овим молбама и жалбама може доћи сутра па дневни ред. Пре него што пређемо на диевнн ред, сматрам за дужност да саопштим Народпој Скупштини да ће се данас држатн скуп за оснивање српског паробродског друштва. Многи од г. посланика изјавили су председннштву жељу да би било веома потребно, да се скупштинска седнпца не држн како би г.г. посланици могли бити учаснпци на седници тога збора, када се решава о једноме тако знатном питању. Збор почиње од 1 0 часова пре подне, и председништво налази, да се треба одазватн захтеву пооланнка, и данашњу седннцу закључиги, како би господа посланицн могли битн учасннцн у том важном предузећу. Је ли вољна Скупштина, да се закључн данашња седница? (Јесте). Данашњу седницу закључујем, а заказујем другу сутра у 8 часова пре подне. На дневном реду биће претрес закона о изменама и допунама у зак. о непоср. порези, о нзменама н допупама у зак. о Народној Банци, измене и допупе у зак. о монополу солп; предлог Ранка Тајсића и другова о трошковима управних власти и нодвозним трошковнма држ. чииовника и служитеља н извештај одбора о решенпм модбама и жалбама. Молпм господу пз свпју одбора, а нарочнту господу из одбора Фнпапсиског, да дођу после иодне да раде. Састаиак је трајао до 9 и по часова пре подне.

98 САСТАНАК 18 Марта 185)1 године у Београду.

НРЕДСЕДАВАО ИРЕДОЕДНИК Димитрије Кати$. СЕКРЕТАР Лука ЛазарзвиБ Почетак у 8'/,^ часова пре подне. Присутна су г.г. мнннстри : председник мип. савета, Фиианција, иривреде, унутр. послова, војни и прапдо.