Narodna skupština

12

ПРИЛОГ Б ЦАРИНЕ Н А УВОЗ У СРБИЈУ

о* н : « N §р 03 О Ј Т ' а & о, .« §.3 §.1 н

1, а)

б) ]

2, а)

б)

в)

НАИМЕНОВАЊЕ ПРЕДМЕТА

1-0, Артија Артија уиијача, проста (сура и бела); артија за пакоиање, коричара (панендекл) и картон-налир без разлике (изузимајући картонпапир за носетнице и Фотографије), на и у маси обојепа или каквом смесом натонљена или нремазана за наковање, кровове и т. д.

Артија упијача мна, у маси~обојена

Артија за писање, штампање и цртање, па и сва друга артија, неспоменута мод бр. 1, а, изузимајући артију за. цигарете и »сајденнанир« Примедба: Овде спада и фипи картон за посетнице и ФотограФије, као и свака артија за писма без монограма, цртежа и слика, па и у кутијама од картона (саЛопв) сваке врсте и израде Артија за цигарете и »сајденнапир* у табацима • • Артија шарена, лакована и бронзована (тако звана златна и сребрна артија); артија прозрачна (транс парентпанир* (омашћепа или- увоштена); артија прилепљена на платну АртиЈа стаклача, пескуша и шмиргл, (61аз- 8ап(1-^ип(1 8сћт1г §е1рар1ег) Артија штампана, шпартана (растрирана) а или киадрирана у бојама Артија за иисма са монограмима, цртежима и сликама, иа и у кутијама картонсвим сваке прсте и израде; артија са сликама Позиднице (тапети) и."шаблони (натрони) за собне молере, траке, (пантЛ )Ике) од артије за украсе ; шупљикаста или избушепа артија, чипке од артије итп. Куверти без монограма, цртежа и слика, па и у кутијама (саг4опз) сваке врсте и израде Куверти са монограмима, цртежима и сликама, па и картонским у кутијама (саг(;оп8) сваке врсте и израде

Примедба: Артија за писма и куверти само са наштампапом: Фирмом, плаћају царине 10 дин.; а куверти нлатном ностављеии нлаћају царину, нрема својој каквоћи 10 пли 25 дин.

ЦАРИПА

Динара

100 кгр.

2-50

10'

16-—

30'—

18'-

25"-

46-

10'-

25-

Дара у процентима бруто тежине

15 у сандуцима и бурадима 10 у котарицама 5 у балама и џаковима