Narodna skupština

20

В О -+ о § М §00 К Р-1 1—1 л м- е * ° §< •?§ §•'« в.0 в м п

НАИМЕН015АЊЕ ПРЕДМЕТЛ

ЦАРИНА Динара

Дара у процентима бруто тежине

100 кгр.

12

Шетарске израде:

а)

Просте и то: од неољуштепа прућа и шибља, од коро, шевара иди рогоза, од обичне трске, сламе или траве, иебојене нити каквим даком дремазане, као што су : котариде, кошеви, кошнице, десе, метде, асуре или иростирке, зембили, свћурице ити. — све и у свези са дрветом, ужетом или концем.

5,—

б)

Фине, т. ј. од морске трске, нанаме, басте и другог егзотичног плетарског материјала; од ољуштеног нрућа и лшбља; као и све Фине израде од обичне коре, трске, сламе или другог биља, обојеве, необојене, иремазане, лаковане, у свези или без свезе са нростим материјалима (изузимајући шешире, капе и ситнице) Примедба: Овде спадају и плетарске израде именоване нод а) ако су обојене, лаковане или у свези са тамо неименованим материјалима.

10'—

20 у сандуцима и бурадима 12 у котарицама 4 у балама и џаковима

в)

Плетарске израде, од чести или са свим нозлаћене или бронзиране

50-—

13 а) 1

Кола, таљиге и саонице за запрезање : неокована, непремазана

Од комада 10-—

2

окована или премазана, али иеностављена: а, без Федера . §, на Федерима

15- 30 —

8

ностављена

.1 о о

б)

Железнички вагони

Слободно

в ) 1

Бродови са или без прибора: до 4 тоне товарне снаге

Од товарпе снаге 2'—

2

иреко 4 тоие поред горње царине за оне до 4 тоне, још за сваку даљу тоиу

1"—

3

Пароброди и шлепови, са чамцима, мостовима (штекови) и другим ириборима Примедба: Под паробродским прибором разумеју се : конопци, ленгери, једрила, весла, чакље и други адати, као и све собио и кујнско нокућство и намештај за лађу.

Слободно

г)

Воденице на нонтонима са свима воденичиим саставним деловима и нрибором, но без других нревозних снрава Примедба : Под воденичним прибором разуме ее све оно, што је за воденицу потребно, као: водепично камење, воденичне справе, амбари, мо* Стови, ленгери и остали лађарски и млинарски алати, а и обично млинарско посуђе и покућство.

Од комада 350'—