Narodna skupština
22
Н ф -+ О >4 11>! ° ** § в* .р- а> Рч ^ О Н сб рч а н м
НАИМЕНОВАЊЕ ПРЕДМЕТА
ЦАРИНА Динара
Дара у процентима бруто тежине
Од комада
из 14 а)
У-о, Животиње
Коњи, вобиде и ждребад
10-—
из 16 а)
Сардине у бурендетима или у саламури и сва остала риба, усољеиа или у саламури, осушена или надимљепа 100 кгр. 12'—
1 15 у сандуцима и бурадима Г 10 у котарицама | 4 у балама
19 ђ) 1
Пер.је за украсе без разлике \1\-о, Јестива и пиЋа
700'--
30 у саидуцима и бурадима 11 у котарицама 10 у балама и џаковима
20 а)
Јестива: Од брашна, воћа, варива, семења, зачинака или другог каквог биља, нечена, кувана, укисељена или иначе за јело ириуготовљена:
1
Без шећера и меда: а, леб, колачи, тарана, макароне, саго, теста и брашненице /3, некмез, шира од воћа и грожђа, скувани, остали сокови оцеђепи или скувани ; копзерве од воћа и новрћа итп.
612'- 2
Са шећером или медом, као: колачи ноеластичарски, лепцедерски и друга теста брашпенице или јестива ове врсте ; воће и друга биља, скувана или оцеђена, а заслађена шећером итп. Овде се разуме и: шећер каидис (кристалисан), шећер жути, црни и други обојени, а и шећерлеме (бонбоне) без разлике
25'—
18 у сандуцима. и бурадима 12 у судовима 10 у котарицама
б)
Од меса, сланине, рибе, рака, нужева, шкољака и од осталих животињских честица, вувана, печена, нржена, маринирана или иа други начин зготовљена, као: маринати, конзерве, екстракти, иечења, икре (ајвар или авгутар), кобасице, саламе итд. • • •
25--
4 у балама и џаковима
в)
Сир Скорун (кајмак); масло (путер), неслано и нетонљено •
15"15-- 21
Алкохолна и шииритуозпа пића:
а) 1
Вино: У бурадима • • • •
10-—
10 у двогубим бурадима
2
У Флашама (разумевајући ту и випећа, вииа) ■ ■ ■
зо-—
| 20 у сандуцима ј 12 у котарицама
б)
Печене јаке течности (алкохол, шпиритус, ракија, рум, ликери:
1
У бурадима: