Narodna skupština

22

Н ф -+ О >4 11>! ° ** § в* .р- а> Рч ^ О Н сб рч а н м

НАИМЕНОВАЊЕ ПРЕДМЕТА

ЦАРИНА Динара

Дара у процентима бруто тежине

Од комада

из 14 а)

У-о, Животиње

Коњи, вобиде и ждребад

10-—

из 16 а)

Сардине у бурендетима или у саламури и сва остала риба, усољеиа или у саламури, осушена или надимљепа 100 кгр. 12'—

1 15 у сандуцима и бурадима Г 10 у котарицама | 4 у балама

19 ђ) 1

Пер.је за украсе без разлике \1\-о, Јестива и пиЋа

700'--

30 у саидуцима и бурадима 11 у котарицама 10 у балама и џаковима

20 а)

Јестива: Од брашна, воћа, варива, семења, зачинака или другог каквог биља, нечена, кувана, укисељена или иначе за јело ириуготовљена:

1

Без шећера и меда: а, леб, колачи, тарана, макароне, саго, теста и брашненице /3, некмез, шира од воћа и грожђа, скувани, остали сокови оцеђепи или скувани ; копзерве од воћа и новрћа итп.

612'- 2

Са шећером или медом, као: колачи ноеластичарски, лепцедерски и друга теста брашпенице или јестива ове врсте ; воће и друга биља, скувана или оцеђена, а заслађена шећером итп. Овде се разуме и: шећер каидис (кристалисан), шећер жути, црни и други обојени, а и шећерлеме (бонбоне) без разлике

25'—

18 у сандуцима. и бурадима 12 у судовима 10 у котарицама

б)

Од меса, сланине, рибе, рака, нужева, шкољака и од осталих животињских честица, вувана, печена, нржена, маринирана или иа други начин зготовљена, као: маринати, конзерве, екстракти, иечења, икре (ајвар или авгутар), кобасице, саламе итд. • • •

25--

4 у балама и џаковима

в)

Сир Скорун (кајмак); масло (путер), неслано и нетонљено •

15"15-- 21

Алкохолна и шииритуозпа пића:

а) 1

Вино: У бурадима • • • •

10-—

10 у двогубим бурадима

2

У Флашама (разумевајући ту и випећа, вииа) ■ ■ ■

зо-—

| 20 у сандуцима ј 12 у котарицама

б)

Печене јаке течности (алкохол, шпиритус, ракија, рум, ликери:

1

У бурадима: