Narodna skupština

54

03 м 2? •_л Ш О^) § М о СО и Л ' 1 §•&! А ■з-б о. д в а

НА.ИМЕН0ВАЊЕ ПРЕДМЕТА

ЦАРИНА Динара

Дара у процептииа бруто тежине

л)

Нримедба: Под дарадама од иикла иаља разумети иараде од чистог пикла идц од његове смесе; а ако су само ноникловаие таксираће се ирема њпховом иначе својству. Ситнице именоване под Бр. 61, г, 1, нраво носребрене нди иозлаћепе 11римедба: Псти предмети само од честн нраво позлаћени или посребрепи спадају под Бр. 61, г, 1.

Ситнице именоване у Бр. 61, г, 2, ирапо посребрене или нозлаћене

Примедба: Исти предмети само од често нраво нозлаћени или посребреии сиадају под Бр. 61, г, 2.

Ситиице од костију, рогова, каучука ма и чврстог, гутаперке, тврде гуме, целулоида и тиме сличпе смесе, без разлике израде, у свези или .без свезе с другим нростим материјалима: Дугмета (изузимајући дугмета за накит, која се не прешивају) (Јстале ситнице

Као ситнице иод овим бројем имају да се таксирају само : четкарске израде монтиране са горе наведеним материјалима ; чешљеви ; чибуци; муштикде за цигаре и цигарете ; лонте за биљаре, шах. домине, кегле за биљаре, дуванске кутије, кутијце, Фигурице и сличпе ситне мошурице за собие украсе ; ленезе, бичеви и корбачи са дршвама од ових материјала; гуме за брисање, рогови за барут, цолштуци, чачкалице. рамови, печати ; плаижете (за мидере) готове са ушицама и дугметима; ирибор за писаћи сто; штаиопи или дршке за штаиове од сиоменутих материјала; виљушке, сисаљке за цуцле. Ту спадају сви ти иредмети од именованих материјада и онда, кад су они иодражавани слоново.ј кости. корњачиној кори итд. Ситнице од чињене коже или коже с длаком, без разлике израде, у свези или без свезе с другим простим материјалима Као ситнице под овим бројем имају се таксирати само: дуксузне израде од коже (кутије за цигаре и цигарете, новчаници, буђелари, нортфељи за столове н џенни ; ленезе, брисаљке кожне ; касете иди кутијце о,1 коже иди с кожом превучене; појаси женски; све то и са оковом од нростих, иоздаћеиих или иосребрених метала или с иоставом и томе сличним домецима од свиле.

1 г.гр.

2-50

—•6(1 1 —

1-60

20 у сандуцима н бурадима 12 у котарицама 6 у балама и џа ;овима

Примедба: Иредмети нарочито неспомеиути у нретходпим одредбама од а, — ђ, не ће се узимати као ситнице него као израде оних тариФских груна, којима оне припадају по свом гдавпом материјалу, из кога су састављене.