Narodna skupština

16

Прилог А

ЦАРЖ НА УВОЗ У СРБНЈУ

5 ° О ^ „ <м а|ш. о н е Рн •?г|3

НАИМЕНОВАЊЕ ПРЕДМЕТА

ЦАРИНА Динара

Дара у процентима бруто тежине

100 кгр.

1-о, Артија

1

о;

Артија упијача, проста (сура и бела); артија за паковање, коричара (папендекл) и картон-папир без разлике (изузимајући картонпанир за посетнице и фотограФаје), на и у маси обојена или каквом смесом натопљена или премазана за паковање, кровове ит.д.

250

б; 1

Артија, унијача Фина, у маси обојена Артија за писање, штамнање и цртање, па и сва друга артија, несиоменута под бр. 1, а, изузимајући артију за цигарете и »сајденнаиир« Примедба: Овде спада и фини картон за посетнице и ФОтограФије, као и свака артија за нисма без монограма, цртежа и слика, па и у кутијама од картона (сагктз) сваке врсте и израде

8'10-— 2

Арти а за цигарете и „сајденпапир« у табацима • • •

16"-

2

а;

Артија шарена, лакована и бронзована (тако звана златна и сребрна артија); артија прозрачна »транспарентнамир" (омашћена или увоштена); артија приленљена на нлатну

30"-

Артија стаклача, пескуша и шмиргл, (61аз -8ап<1 - ипс! 8сћппг§е1рар1ег) »

8'-

15 у сандуцима и бурадима

б;

Артија штампана, шпартана (растрирана) или квадрирана у бојама Артија за писма са монограмима, цртежима и сликама, па и у кутијама (картонима) сваке врсте и израде; артија са сликама Позиднице (тапети) и шаблони (патрони) за собне молере, траке, (пантљике) од артије за украсе; шупљикаста или избушена артија, чипке од артије итп.

1825-- 46—

10 у котарицама 5 у балама и цакоиима

Куверти без монограма, цртежа и слика, па и у кутијама (саг(;оп8) сваке врсте и израде .... Куверти са монограмима, цртежима и сликама, па и у картонским кутјајама (саг4опз) сваке врсте и израде Примедба: Артија за писма и куверти само са наштампаном Фирмом, плаћају царине 10 дин.; а куверти нлатном ностављени нлаћају царииу, према својој каквоћи 10 или 25 дин.

1025 —