Narodna skupština

_ 4 —

правила и све наредбе које се буду на основу овог закона издавале, објављиваће се у службеним новинама. Чл. XIX. Овај закон ступиће у живот петога дана а ио истеку онога дана, којега буде обнародован у „Српским Новинама" и тада престају важити закон о општој царинској тарифи од 5. Јуна 1883. године, са свима њиховим изменама и допунама, као и сва друга законодавна наређења, која су му иротивна.

У В О 3

О Си (Ц \о &

» «5

3? О Б А.

ЦАРИНА

ОД

ДАРА СЕ ОДБИЈА ОД 100 КР. ПЕЧПСТЕ (ШПОРКО) ТЕЖННЕ

I. А р т и ј а непрерађена Артија упијача, проста (су ра и бела); артија за паковање, коричара(панендекл), и картон-паиир без разлике (изузимајући картон папир за посетнице и ФотограФије), па и у маси обојена или каквом смесом иремазана за паковање, кровове и т. д. Артија упијача Фина, у маси обојена • ■ • Артија за иисање, штамиање и цртање, па и све друге артије, неспомену ге под бр. 1 изузимајући артију за цигаретеи »сајден-папир" • Примедба. Овде спада и фипи картон за посетнице и ФотограФије, као и св; ка артија за нисма без монограма, цртежа и сли ка, па и у кутијама од картона сваке врсте и израде Артија за цигареге и „ сајден-папир" у табацима прерађена Артија шарена, лакована и бронзована (гако звана златна и сребрна артија) артија прозрачна („тран спарент-папир а ) омашћена или увоштепа; артија прнлепљена на платна Артија стакласта, пескуша и шмиргл

100 к.

8 12

14

40 12

15 у сандуцима и бурадима. 10 у ко-гарицана. 5 у балама и џаковима.

*о Си со

ДАРИНА

ДА1'А СЕ ОБДИЈА

УО *

3? О 33 .А.

ОД 100. КР. ИЕ-

5 «5

чистк (пшогко)

® Н

ОД

дин.

ТЕЛШНЕ

10

11

12

13

14

15

16 17 18 19

Артија штампана, шпартана (растрирана) или квадрована у бојама • Артија за писма са монограмима, цртежима и сликама , па и у кутијама сваке врсте и израде и артија са сликама Позиднице (тапети) и шаблони (патрони за собне молере), траке (пантљнке од артије за украсе, шуп л.икасга или избу шена артија , чипке од артије Куверти без монограма, цртежа и слика, па и у ку^ тијама сваке врсте и израде Куверти са монограмима , штампаном Фирмом, платпом постављени, цртежима и сликама, и у кар тонским кугијама сваке врсте и израде • • Фишециикесе од артије зз паковање, и са штампапом Фирмом итд. • • • Артија , па и штампана , шпартана(растрирапа или бојом квадрована), кад је у корицама од артије или папендекла , нрошивена нли повезана Кп.иге за радње повезане у платну или кожи, па и са ћошковима и копчама од простих метала • Књиге, мапе, музикалне ноте и остали слични књижевни, научни и вештачки предмети , повезани или на плагну или на ка квој другој материји при лепљени .... . . Књиге, мапе, музикалне ноте у табацима илп про шивеие (броширане) неповезане Карте за играње ■ • Артија за цигарете у књижицама, или иначе за иушење приуготовљена Израде нросте од артије Примсдба: Овде спадају нредмети разног облика од артијине смесе, од артије и других сличних материја ; даље кутије и томе сличне израде од ар тије или панендекла без значајних украса, па и у свези с нростим материјалима. 100 кг.

25

35

60

14

35

10

20

30

20

слоб 100

100 15

*ч.

15 у сандуцима и бурадима. 10 у котарицана. % у балана п џаковина.