Narodna skupština

0 К ОЈ т|< о м л О м см « а <оо Н Рч°'-< Рн И" ® • о м е Р4 ф ва а е<°* м 0 б

НАИМЕНОВАЊЕ ПРЕДМЕТЛ

ЦАРИНА Динара

Дара у нроцентима бруто тежине

12

Плетарске израде:

100 кгр.

Просте и то: од неољуштена прућа и шибља, од коре, шевара или рогоза, од обичне трске, сдаме иди траве, пеобојене нити каквим лаком премаване, као што су: котариде, кошеви, кошнице, лесе, метле, асуре или простирке, зембили, саћуриде итд. све и у свези са дрветом, ужетом или кондем.

5-—

б)

Фипе, тј. од морске трске, ианаме, басте и другог егзотичпог нлетарског материјала; од ољуштеног прућа и шибља; као и све Фине израде од обичне коре, трске, сламе или другог биља, обојене, необојене, премазане, лаковане, у свези или без свезе са простим материјалима (изузимајућн шешире, кане и ситнице) Примедба : Овде спадају и плетарске израде ииеноване нод а) ако су обојене, лаковане или у свези са тамо неименованим материјалима.

10*—

20 у сандудима и бурадима 12 у котарицама 4 у балама и џаковима

в)

Плетарске израде, од чести или са сиим нозлаћене или бронзиране

50-—

13 а) 1

Кола, таљиге и саониде за запрезаље: неокована, непремазана

Од комада 10—

2

окована или премазана, али непостављена: «, без оедера /}, на Федерима

1530-- 3

ностављена

О 0 1

б)

Железнички вагони

Слободно

в)

Бродови са или без прибора:

Од тоне товарне спаге

1

до 4 тоне товарне снаге

2 —

2

преко 4 тоне норед горње царине за оне до 4 тоне, још за сваку даљу тону

1-—

3

Параброди и шлеиови, са чамцима, мостовима (штекови) и другим ириборима. Прцмедба: Под паробродским прибором разумеју се: конопци, ленгери, једрила, весла, чакље и други алати, као и све собно и кујнско покућство и намештај за лађу.

Слободно

0

Воденице на нонтонима са свима воденичним саставпим деловима и нрибором, но без других нревозннх справа Примедба: Под воденичним прибором разуме се све оно, што је за воденицу потребно, као: воденично камење, воденичне снраве, амбари, мостови, ленгери и остали лађарски и млин;|рски алати, а и обично млинарско посуђе и иокућство.

Од комада 350--