Narodna skupština

32

к

о

Т- ,

ф о

« оз

и н Оц

§со

Он

оЗ

о .

о

О н а

м н

"о 6 о12 о. Св Е-

28

а) б)

30

а)

б) 1 2 и 3

в)

НАИМЕНОНАЊЕ НРЕДМЕТА

Примедба: Шунље стакло просто онлетено ирбопином, рого;)ином, сламом или трском, цариниће се према скојству стакла по одредбама под бр. 27, а или б. Код шупљег стакла не ће се узимати у рачун при царињењу, Фирме, заштитнс марке итп. написи или назначења па њему.

Огледала у раму, у колико не спадају у врсту снтница :

до 0-60 м. иисока преко 0'60 м. нисока

V111-о, М етал и ГвогЦе: Сирово т. ј. ливено у нолугама (Ваггеп), комадима, грудвама итд.; стара гвожђарија и отпатци од гвожђа и челика полурађеио: Гвожђе и челик за коиање у грудвама, комадима, масама итд., лунепајзен, роцагел, милбарс, пеурађене шине и пнго ... Гвожђе и челик у шипкама, четиртасто, обручасто, у П1инама, округло, ћошкасто, угласто гпожђе и челик сваве врсте, гвоздене и челичие пдоче • Примедба: Овде спада све тегљен >, ковано, ваљано гвожђе у шипкама, челик тегљен и ливен у шипкама без разлике, тако звано б')санско гвожђе, гвожђе у обручевима, гвожђе у виду I., V, Т и I, (греде), Џ , + итд., у опште гвожђе и челик у сваком облику, које улази у трговину.

Материјал за железнице од гвожђа или челика (изузимајући онај за машине и преноспа средства), нпр. железничке шине, свеза за шине, саставни делови за грађење или оправку превозних снрава скретнице, укрснице итп. гвоздене кунструкције за железничке грађевине

Лим и жица од гвожђа мли челика без разлике Гвожђе за дрљаче и плугове (раоник) Израде од гвожђа или челика:

Ексери, ексерчићи од жице, нитне, клинци, чивије, енгече, потковице и поклопци за лонце

Завртњи (п1раФОви) из бр. 30, в), 1 Ифаде од гвожђа или челика нестругане и непремазане, и само у свези са дрветом чли ливеним гиожђем Примедба: Маз употребљен колико да само гвожђе не знрђа, неће се узимати у обзир при царињењу.

Завртњи (шраФови) из бр. 30, в, 2

ЦАРШ1А

Динара

100 кгр.

20.30.- -.50

-.80

1.-

Слободно 100 кгр. 4,3.50 4.50

12.

6.-

12,-

Дара у нроцентима бруто тежипе

30 у сандуцнма и бурадима 20 у котарицама п кошеиима

10 у сандуцима и бурадима 6 у котарицама 3 у балама, џаковима и рамовима