Narodna skupština

87

председници бирачких одбора пуштаће иа гласање и без бирачких карата само ако поднесу пореску књижиду о илаћеној порези. Тако им је наређено. Да се нареди рудничком начелнику, да не издаје објаве, како је Савко, учитељ у Брезни, одређен за председника бирачког одбора у соколској општини. А тако исто и зајечарски да задржи учитеља Живојина Милојевића, одређеног за бањевачку општину. Ни Јездимир Јекић не треба да долази у Ликодру. Учитеља из Доње Бадање, Дрињаковића, треба депегаом далеко преместити, а на његово место Росића из јадар. Лешнице. Ср. начедник, В. Митровић.

26. краљ. срцска управа држ. штампарије. бр . 5059 15. јула 1893. год. у бвограду. Скупштинском истражном одбору. На захтев скупштинског истраж. одбора, управи је част одговорити: Да је „Програм" бивгае либералне владе, штампан у Државној штампарији у два маха у 15.000 комада, и то по писменој наредби г. Је®рема А. Илића, бив. начелника, коју управа у препису под •(, нрилаже, а која се писма односе на г. Божу 'Б. Јовановића главног Фактора ове управе. Слике „радикалска зла" штампане су у Државној штампарији у 6.000 комада но усменој наредби бив. министра правде г. Живојина Беличковића, но у њој нису литограФисане, већ је донесен камен, на коме је нацрт слике био израђен, а штамнање је извршено на хартији издавача. УПРАВНИК КРАЉ. СРП ДРЖАВ. ШТАМПАРИЈЕ, С. РајичевиЋ.

27. Телеграм шифрован 24. фебруара 1898. год. из Бољевца. Г. Начелнику окружном Зајечар. Чађевић није прошао до сад. Ако је војска отишла за Ласово, добро би било да дође у маршу и довде, јер се нешто тајно много шушка. Старешина срески, Ђорђевић. Извео Оверио Вас. Стојановић. старешина станице, поштар В. ЗдравковиЋ.

28. Заступнику начелника окружног. Шабац. Нужно ми је што пре знати, који су представници радикалне и шшредњачке листе у овом срезу.