Narodna skupština

58

70. Начелнику округа

КРУШЕВАЦ

Досгавља срески начелник неверпост истражног судијс. Објаспите се са капетапом, па ако је његова сумња оспована, кажите судији да .... амо дође. 18-ог Мипистар Величковић.

71. Начелнику округа

КРУШБВАЦ

Поново препоручујем да саопштите г. Писаревићу истражном судији да безусдовно ноћашњим возом амо дође и одмах ми се јави. 20-ог МИНИСТАР, Жив. С. ВеличковиА.

72. Тедеграм ши<х>ровап из Чачка Господину Министру Унутрашњих Дела БЕОГРАД. Онај Тзорђе Лукавчевић, из Подгорице, што је послао аманет Ранку Тајсићу, дошао је овде са сином млађим Арсом, који је одмах отишао у Ужице, сигурно на неки договор ; јер он и отац донели су овде осам џака рибе у вредности 500 динара, а Арса однео у Ужице само један џак у вредности 50 динара. По свему ово су сумњива лица и нешто муте, а нарочито но томе, што Ђорђе има сина Стевана опасна политичара, који је овде долазио пре 2—3 године опет са рибом, па је други продају, а он за све време шурује са Ранком. Мислим да саслушам Ђорђа о аманету, а за тим одмах и Ранка, на по потреби да их и претресем не би ли на шта наишли, јер нису чиста посла. Овде говоре, да су донели сто џака, па продали путем у Београду и Крагујевцу. Све би ово требало извидети. Молим за упуство. НАЧЕЛНИК ОКР. РУДНИЧКОГ, Љуб. КаменчиЛ.

73. Господину Министру Унутрашњих Дела Веоград Предлагао сам преко окружног начелника па предлажем и вама непосредно : да се овдашњи истражни судија Милош НиколиК одмах уклони одавде и на његово место постави други, који ће предмет оптужења мог и војног капетана Илића због злоставе Вељка Бешевића извидети и расправити у ингересу владином. Јер НиколиК води ислеђење пристрасно и овим даје материјала противницима владе. Да би ово маскирао послао је изјаву „Малим Новинама" да тобош не прштада ни једној странци. 24 марта 1893 г. начклник срески, n Ивањица С. М. ЛазаревиА