Narodna skupština

58

Примедба: Под израдама од нпкла ваља разумети израде од чистог никда или од његове смесе; а ако су само поникловане таксираће се према њиховом иначе својству. Ситниде имоповане под Бр. 6Ј, г, 1, право посребрене или позлаћене Примелба: Исти предмети само од чести право позлаћени или посребрени спадају под Бр. 61, г, 1. Ситниде имеиоване у Бр. 61, г, 2, право иосребрене или позлаћене Примедба: Исти предмети само од чести право позлаћени нли посребрени спадају нод Бр. 61, г, 2. Ситниде од костију, рогова, каучука, ма и чврстог, гутаперке, тврде гуме, целулоида и томе сличне смесе, без разлике ифаде, у свези или без свезе с другим простим материјалима:

Дугмета (изузимајући дугмета за накит, која се не прешивају)

Остале ситнице

Као ситнице под овим бројем имају да се таксирију само: четкарске израде монтиране са горе ваведеним материјалима; чешљеви; чибуци; муштикле за цигаре и цигарете; лонте за биљаре, шах, домине, кегле за биљаре, дуванске кутије , кутијце , Фигурице и сли'ше ситне пошурице за собне украсе; ленезе, бичеви и корбачи са дршкама од ових материјала; гуме за брисање, рогови за барут , цолштуци , чачкалице, рамови, печати; планжете (за мидере) готове са ушицама и дугметима; нрибор за писаћи сто; штанови или дршке за штанове од споменутих материјала; виљушке, сисаљке за цуцле. Ту спадају сви ти предмети од именованих материјала и онда, кад су они подрагкаиани слоновој кости, корњачиној кори итд.

Ситнице од чињеие коже или коже с длаком, без разлике израде, у свези иди беа свезе с другим нростим материјалима Као ситнице нод овим бројем имају се таксирати само: луксузне израде од коже (кутије за цигаре и цигарете, новчаници, буђелари, нортФељи за столове и џепни) лепезе, брисаљке кожне; васете или кутијце од коже или с кожом древучене; појаси женски; све то и са оковом од простих, позлаћених или посребрених метала или с носгавом и томе сличним домецима од свиле.

Дара у продентима бруто тежине

1 кгр.

•60

1-60

20 у сандудима и бурадима 12 у котарицама 6 у балама и џаковима

Примедба: Предмети нарочито несиоменути у нретходним одредбама од а, — 1}, не ће се узпмати као ситнице него као израде оних таРифских груиа, којима оне нрипадају по свом главном материјалу, т кога су састављене.