Narodna skupština

62

« о

—1

® ш ^

сз д

е

Број ште

Л св сЗ н

НАЛМЕНОВАЊЕ ИРЕДЖЕТА

ЦАРИНА

Дииара

Дара у процентима бруто тежине

л)

љ)

м)

62 из а) б) и в)

из а) из б)

Израде од сребра и адуминија, па и са правом нозлатом иди у свези са другим материјалима или са здатом или пдатином • • \ Израде од мерџана, ахата, карниола и другог нолудрагог вамења, у свези или без свезс са другим материј&лима или са здатом или платином ....

Израде од здата, пдатине , бисера ......

драгог камеља и правога

Х\/111-о, Шивена роба, везови и плетена роба На одедо и другу шивену робу, где се разуме и рубље, паилаћиваће се толмко дарине колико се плнћа на материју које има највише с дица а уз то још 50 од сто.

Од Филда Сви остали предмети нз Бр. 62, а. • • Тракарске (пантљичарске) преплетарске, плетарске, позаментирске (казаске) и дугметарске израде: Вунене Памучне Дансне Примедба: Прости шавови и поруби на израдама ове врсте не ће се узимати у обзир при царињењу. Везови: памучни, вунени или ланепи Чипке, руком рађене Кишобрани и сунцобрани од ма каквих материја само не од свиле Примедба: Оии кишобрани и супцобрани могу бити и са свиленим порубима (бордурама).

Шсшири голи неопремљени (непостављени, неопшивени, неиакићени) мушки и жеиски, без разлике материјала, изузимајући шешире свилене Шешири мушки, опремљепи без разлике материјала и украса, изузимајући. шешире свилене (дилиндре). Шешири женски, опремљени без разлике материјала и украса, взузимајући оне под Бр. 62, в, 1. • • ■ Примедба: Шешири, које према својем облику и изради могу носити и мушки и зкенске дариниће се као мушки шешири.

Хируршке утеге, изузимајући утеге од свиле и коже • Фесови са кићанкама или без кићанака, које могу бити и свилене

1 сгр. 10- 15-— 25101 кгр.

5540 100-- 8080 —

300150 од комада —.30

100 чр. 160- -

230-

280-—

80-

90'

20 у сандуцима и бурадима 12 у котарицама 6 у балама и џаковима

20 у сандуцнма и бурадима 12 у котарицама 6 у балама и џаковима