Narodna skupština

Уа ПН МЕНИ МАПИ оба та

тога имати и Факултет правних или државних и економских наука. |

Благајник, контролор, књиговођа, шеф ликвидатуре, секретар и коресподент за стране језике равни су по звању. Њихова плата почиње са 3000 дпнара са правом на трогодишњу перидоку повишицу по 500 динара до највеће плате од 5000 динара.

За благајника, контролора, књиговођу, шефа, ликвидатуре, секретара и коресподента може бити постављен чиновник непосредно нижег звања, ако уз то има Факултетску опрему или сведоџбу о свршеној Државној Трговачкој Школи или Академији у Србији, или равној школи на страни, али један секретар мора имати Факултет правних наука.

Помоћник књиговође, помоћник благајника, писар, новчани експедитор и архивар равни су по звању. Њихова плата почиње са !500 динара на годину са четворогодеашњом периодском повишицом од 500 дин. до највеће плате од 3000 динара. На та звања могу бити постављена лица, која имају Факултетску опрему или сведоџбу 0 свршеној Државној Трговачкој Школи или Академији у Орбији, или равној школи на страни, во за архивара и новчаног експедитора може бити постављен онај, који има само опште услове за чиновника по закону о чиновницима грађ. реда.

Члан 6.

Главна Државна Благајница, као одсек Главног Државног Рачуноводства, централише државни новац примљен на целокупној државној територији ма на име чега било у колико он не “би био потребан окружним и среским Финансијским управама. j

П. Окружне финансијске управе.

Члан 7.

Окружне финансијске управе постоје у окружним местима за један или више округа, и оне су сасвим самосталне према свима властима у округу, осим у погледу дисциплинском.

Територија окружпих финансијских управа, као и њихова седишта, утврдиће се Краљевим указом на предлог Министра Финансија.

Дужност је окружних финансијских управа:

а) да управљају, да контролишу и оверавају рад среских Финансијских управа;

6) да централишу цео свој рад и рад среских финансијских управа, у својим сопственим књижењима, и да, централишући приходе, које прибпрају непосредно или преко среских Финансијских управа, исте периодично шаљу Главној Државној Благајници, у колико им нису потребни за подмирење својих издатака;