Narodna skupština

документима, о свима приходима и расходима, као и свима пословима, које су у округу извршиле окружне и среске Финансијске управе.

Члан 9.

Све благајнице, које не спадају у ред специјалних благајница, по овом закону, у месту где се налави окружна Финансијска управа и оне у Београду укидају се, а њихове Функције примају окружне или среске финансијске управе, а у Београду Главна Државна Благајница и пореско одељење.

Члан 10.

Особље окружних финансијских управа састоји се из: једпог шефа,

> контролора, » књиговође, и благајника, 5 ревизора, п

потребног броја порезника, писара изваничника.

Члан |!|.

Шефови окружних Финансијских управа равни су по плати и звању шефовима одсека у Главном Државном Рачуноводству, изузимајући шефа одсека главног књиговодства. |. Контролор, благајник, књиговођа и ревизор окружне финансијске управе равни су по звању. Њихова плата-почиње са 2500 динара са трогодишњом периодском повишицом по 500 динара на годину до највеће плате од +000 дпнара.

Писарима окружне финансијске управе почетна је плата 1500 динара и она се повећава авогодишње периодском повишицом од 950 динара до највеће плате од 9500 динара.

Члан 19.

Шеф окружне Финансијске управе може постати онај, који је био шеф среске финансијске управе или у звању равном звању књиговође при Главном Државном Рачуноводству, ако је при том свршио Факултет правних, државних II економских наука, или Државну Трговачку Школу или Академију у Србији, или равну школу на странп.

Благајник, књиговођа, контролор и по један писар морају имати сведоџбу о свршеној Државпој Трговачкој Школи или Академији у Србији или равној школи на страни, а ревизор ову или свршену земљомерску школу.

+!