Narodna skupština

3 3. на све одлуке Пореске Управе Државном 15 Савету. | а, Против одлука Министра Финансија за седдела из чл. 48, 55, и 56 овог закона, као и проinv HB одлука Управе Државних Монопола, које босе доносе по чл. |! овог закона нема места Би жалби.

Члан 67.

Жеалбе се изјављују у року од десет дана коод дана пријема пресуде или решења. Све што ејје о роковима прописано у поступку судском за затграђанске парнице важи и овде.

Све жалбе по овом закону предају се влаптости, која је прву одлуку донела.

ума

/(EO VII Завључне одредбе

Члан 68.

Од дана кад овај закон ступи у живот, сва ши писмена и исправе, било у приватном било у пе јавном саобраћају, подлеже плаћању таксе по јао овоме закону.

Писмена и исправе издате у приватном или =5| јавноме саобраћају, пре ступања у живот овог заозл кона, остају у снази сонолико таксе, колико је плава ћено по закону, који је важио до тада, у колико о овим законом није друкчије наређено. Али ако "писмена MH исправе издате у приватном саобра4 Ћају пре ступања у живот овог закона, нису ниг какву или нису довољну таксу платила, а подлеж жале су плаћању таксе по ранијем закону, такса ће се наплатити по одредбама овог закона, само но онда ако је по ранијем закону такса већа, у

[п противном по одредбама ранијег закона.

Члан 69.

Кад овај закон почне важити, сва несврш шена дела административне или судске природе, а која су већ платила таксу по пређашњем закону, д расправиће се с таксом по старом закону. Али, тако се у току расправљања има да положи још ол која нова такса, или стара да допуни, зато што пи није довољно по пређашњем закону плаћена, -т тада ће важити таксена тарифа овог закона. Они пак предмети, који подлеже такси тек по окончању, а нису још окончани, платиће таксу по овом закону.

Члан 70.

Закон овај ступа на снагу кад га Краљ потпшне, а обавезну силу добија тридесетог дана од = дана обнародовања и тада престаје важити закон о

23