Narodna skupština

У “10 2_ ar „ME i: ум у = % »

офштредвиђена чл. 64. закона о народним школама, уешзувзимајући преглед рачуна и давања разренишница, што ће вршити Главна Контрола.

“ 4

= У. Завршна наређења.

у

; у Чл 59:

У круг рада и надлежности Министра Прозасвете улазе и сви црквени послови. Према томе тодстају и на даље у вредности све одредбе завохона о уређењу Министарства Просвете и Цреахвених Послова од !1. јануара 1880. године, које г аге тичу управе и руковођења црквеним пословима. „квчл. 2., 3. и 9.).

Ча. 54.

Приватне стручне школе прелазе под Ми-

ожистарство Просвете ступањем овог закона у

повивот, а државне стручне школе прелазиће по-

путтупно под Министарство Просвете, кад п у ко-

ашико буду законом о буџету прелазиле на буџет п 1 под управу Министарства Просвете.

Чл. 55.

Сва ближа правила и упутства за извођење упваконских одредаба овога закона прописаће Миошистар Просвете у споразуму са Главним Пројонветним Саветом или по саслушању његову.

~

Чала. 56.

Преуређење Министарства, како се овим заносном предвиђа, има се извршити за две године - SA дана када овај закон ступи у живот.

Надзор над народним школама уводиће се гоооступно, у року од пет година, те ће поступно ошрестајати важити и Закон о надвиравању школа > КА 21. марта !881. године, као и одредбе чл. 35., 52. и 63. Закона о народним школама, а прописи

„ал. 64. истог закона прећи ће на окружне Прогоаветне Савете.

Надзорници у средњим и стручним школама, овао и обласни надзорници, који се буду постављали п а прве три године, могу се постављати и без ппсспита. који се тражи чл. 23. и 30. овога закона,

ТЛЕ

Закон овај ступа у живот од дана кад га фраљ потпише, а обавезну силу добија десетог Бана од дана кад се обнародује у званичним нозншинама, и тада престају важити: Закон о уређењу ниинистарства Просвете и Црквених Послова од | -#Е. јануара, 880. год., сем чл. 8. 3. и 9. (в. чл. 58. позога Закона), као и одредбе чл. 76. и 77. закона 5н народним школама од 19. априла 1904. године.

,

—— == 4>— ——__

39

=