Narodna skupština

туфугим Министарствима, као н. пр. Трговачка Академија, Земљоделска и Вооддрека школа, које су сада под Министарством Народне Привреде и т. д.

5 (тога, по мишљењу Државног Савета, треба редакцију овога важног нејана предлога тако саставити да не може бити сумње о ономе што се тим нефшаном хтело рећи.

У чл. 55 речи „у споразуму“ са Главним Шросветним Саветом или „по ојелушању његову“ не могу остати једне поред других; јер „споразум“, колико за већ по себи неодређен израз, искључује „саслушање“, и обратно. Стога по лиштљењу Државног Савета, ваља овде задржати само један израз, и то: упо којелушању Главног Просветног Савета“, јер он одговара и задаћи ове установе ефређеној у чл. 42 овог предлога; а претпоставка је да ће Главни Просветни онавет Министру увек чинити предлоге по свом најбољем уверењу, кад год напуупи потреба да о нечему буде саслушан, па и о ономе што се у члану 59 кодедлога предвиђа.

У чл. 56, а у његовом другом одељку, израз: „те ће поступно престајати пежити закон“ итд. веома је неодређен. Мора се увек тачно знати кад који од ешведених закона престаје важити, па се с тога и наређења чл. 26 предлога Бферају тако редиговати да о смислу њихову не може бити сумње, нити у изушишењу њихову, доцније евентуалних сукоба.

Најпосле и у завршном члану 59 предлога треба прецизно казати начин ORO закон ступа у силу и важност и време кад то има да буде.

Стога Државни Савет налази да почетна стилизација члана 59 треба л , глаби: | a

удакон овај ступа у живот кад га Народна Окупштина усвоји и Краљ (аттврди, а обавезну силу добија итд. по предлогу. | ) Саошштавајући Вам ово саветско мишљење, част ми је, Господине Министре, аоовом приликом уверити Вас о мом одличном поштовању.

За П.Председника Државног Савета, Члан

Св. Милосављовић, с. р.