Narodna skupština

о 19. МАЈА 1912. ГОДИНЕ 133 IX i улаве п три члана. које изабере Народна Окуп= Залим прочита захтев Министра Правде о из пи 5 штита. - i давању Љубомира '|. Лазаревића посланика Суду, + Како је господину д-ру Милану Марковићу, кога _ за дело из чл. 159 зак. о општинама КОЈИ гласи: si У је била изабрала Народна Окушштина. истекао рок Министарству Шравде хе У У Право Ооо У 1 НЕ а По кривици „Љубомира Т. Лазаревића из Д. па ит је молити Народну Скупштину ди ол 5556 страте _ Буковице и ост. због дела из чл. 159. зак. 0 опБа ђ кандидује лице које ће поставити за члана Управ- POSTO Па i BO Pe) BO OJ UM at OM? OH ког Opa Oe) ADKaBno VOTE On нистарству ',. сва акта овог предмета с молбом да Министар Господин Министар од Народне Окупштине изволи | 5 Народне Привреле, изискати овлашћење, да се опт. Љубомиру може i Мил. Капетановић с. |. судити за ово дело, пошто је он изабран за наПредседник, Анд. Николић. — Ми ћемо ово родног послапика, а у смислу чл. 124. Устава. у своје време ставити на дпевни ред. Бр. 16958. | Изволите чути захтеве г. т. Министара о изда- 9. априла 1912. тод. зн | нању посланика власти и суду. Ваљево | Секретар, Мих. Јовановић прочита захтев Судија, МЕ Мипистра Унутрашњих Дела о издавању посланика Гл. Регтнеровић. А | Алексе Ратарца пследној власти за дело из 5 149. _ Министарство ПРАВДЕ [31 крив. зак, који гласи: је т449 РЉ Љ j Народној Скупштини _ . 20. априла 1912. год. : Београд ; На основу члана 124. Устава част ми је спро- : а | Becrr Народној Окупштини сва'акта по предмету Народној Скупштини и | кривице г. Алексе Ратарца народнога посланика Част ми је молити Народну Скупштину, да у

бољи Битна

аи рит"

| за дело из 5 149. кривичног закона, и умолити Скупштину, да на оспову поменутог уставног прописа изволи решити, може-ли се т. Ратарац за ову кривицу узети на одговор. Министар Унутрашњих Дела, М. Трифковић.

Затим прочита захтев Министра Правде о издавању Рад. Ататоновића народног посланика суду, за дело увреде путем штампе, који гласи:

Тосподину Министру Правде Управа града Беотрада тужбом својом од 10. марта 1912. год. Бр. 85762, оптужила је овом суду г. Рад. Агатоновића, проф. и народ посланика, за нанету увреду путем штампе г. Милану Калетановићу Министру Народне Шривреде, оштамш. у бр. 144. листа „Српска Застава“ од 10. марта 1912. 7. Како је г. Ататоновић, народни посланик, то пследни судија прв. суда за град Београд има част умолити Господина Министра за дејство код Народне Окушштине, да г. Ататоновића узме на крив. испит и да му се може судити. Под :/. шаљу се и сва акта. Иследни судија

Бр. 16789 16. априла 1912. год. Министарство Правде Бр. 7187—17— 17 — 1912, Народној Скупштини.

Част ми је молити Народну Окупштину, да у смислу тражења иследног судије прв. суда за трад Беотрад, изложеном у овом акту и чл. 124 Устава, изволи донети своје решење.

18. ТУ 1912

Београд Министар Правде Д-р Драг Д. Аранђеловић

Рад. А. Пачић.

смислу тражења иследног судије ваљевског првостепеног суда, изложеном у овом акту, и чл. 124. Устава, изволи донети своје решење.

Шаљу се '/. и сва акта кривице.

291. априла 1912. год.

Београд. Министар Правде, Д-р Драгољуб Аранђеловић

За тим прочита захтев Министра Правде о издавању Уроша Лаловића посланика суду за дело пз 5 218 и 104 крив. закона који гласи:

Господину Министру Правде,

Пошто је г. Урош Лаловић тртовац овдашњи који је оптужен овом суду за дела из 5 5 218. и п 104. крив. зак. изабран 1. априла тек. год. за народног посланика за варош Зајечар, то Зајечарски првостепени суд има част послати Господину Министру сва акта ових кривица, С молбом да иста достави Народној Окупштини и у смислу Чл. 194. земаљ. Устава изиште одобрење од Окупштине да се оптуженом г. Лаловићу може судити.

Бр. 9245 90), априла 1912 год. Зајечар. Председник суда, М. Јов. Гинић.

Министарство ПРАВДЕ Бр. 8184 РН У 2 — У — 1912 тод. Народној Скупштини Част ми је молити Народну Окупштину, да по овоме тражењу првостепеног Зајечарског Суда, а у смислу чл. 194. Устава изволи дати потребно овлашћење да се г. Урошу Лаловићу народном посланику, за изложена дела у овоме акту може судити. Шаљу се акта кривице. Министар Правде, Д-р Д. Аранђеловић.